RUŞINOS! Eroii de la Nucşoara, condamnaţi de două ori. De comunişti la moarte şi de politicienii argeşeni la uitare

RUŞINOS! Eroii de la Nucşoara, condamnaţi de două ori. De comunişti la moarte şi de politicienii argeşeni la uitare. Între 1949 şi 1958, în comuna argeşeană Nucşoara a fost organizată cea mai puternică şi lungă rezistenţă anticomunistă din Europa. Pe 18 iulie 1959 – frații Arnăuțoiu și alți 14 membri ai grupului Haiducii Muscelului sunt executați la Jilava. Aceasta a fost semnificaţia zilei de ieri, dar care a trecut neobservată de toţi politicienii din Argeş, în frunte cu preşedintele CJ, Dan Manu, şi prefectul Emilian Dragnea.

Nimeni nu a scos o vorbă, nimeni nu a trimis un comunicat de presă, nimeni nu a aprins o lumânare celor 16 condamnaţi la moarte pentru că au pus mâna pe arme şi au plecat în munţi să-şi apere ţara de comunişti şi de nedreptate, ale căror trupuri au fost aruncate în gropi comune fără adresă.

Aceşti eroi ai Argeşului au fost lăsaţi în uitare chiar şi de cel care se laudă peste tot cu originile sale muscelene, întâiul om al judeţului, preşedintele Consiliului Județean, Dan Manu. În schimb dacă vine vorba de un eveniment organizat de “jucăria sa preferată” – Centrul Cultural Judeţean, condus de “eroina” din Găvana – Araxy Negoşanu – care aruncă zeci de miliarde de lei anual pe nişte bălării de spectacole – Facebookul se umple de afişe, iar conferinţele de presă se organizează din două în două zile. Ruşinos!

Şi la Prefectură, faţa eroilor de la Nucşoara este luată de porcii bolnavi de pestă, de urşi sau de primarii suspendaţi din funcţie. Despre Toma Arnăuţoiu şi grupul rezistenţei armate din sudul Făgăraşilor nu a catadicsit nimeni să trimită un comunicat de presă. Ruşinos!

Despre Adrian Miuţescu, liderul PNL Argeş, nu mai are rost să vorbim. Fraţii Arnăuţoiu sau Elisabeta Rizea nu vând aşa de bine ca Simona Halep pentru a fi puşi şi ei pe Facebook… Ruşinos şi pentru cel care se dă drept urmaşul marilor Brătieni!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here