Institutul Național de Statistică arată că România s-a aflat pe primul loc în Uniunea Europeană (UE) datorită ponderii foarte ridicate a populației care își defășoară munca în agricultură.

Ţara noastră se află la o distanţă foarte mare de următoarele state clasate, şi anume Grecia şi Polonia.
„România, se remarcă prin ponderea încă foarte ridicată a populației ocupate în agricultură (25,4%), ceea ce o plasează pe primul loc în UE, la mare distanță de următoarele țări clasate, Grecia (13,0%) şi Polonia (11,2%). Ponderea cea mai mare a populației ocupate în domeniul industriei a fost înregistrată în Cehia (38,3%) și Slovacia (35,5%). În anul 2014, în domeniul serviciilor cele mai multe persoane ocupate au fost înregistrate în Luxemburg (87,6%) si Olanda (81,5%)”, informează INS.

Conform INS, procentul persoanelor care lucrează în domeniul industriei a fost de 30,1%.

„Structura populației ocupate după nivelul de educație devine tot mai importantă în ultima vreme și constituie unul din factorii esențiali ai progresului unei națiuni. După nivelul de educație, în structura populației ocupate de 15 – 64 ani la nivelul UE – 28, în anul 2014, predomină nivelul mediu de educație, care reprezenta pe total 49% (în cazul forței de muncă masculine ponderea acestui nivel de educație a fost de 50,3%, iar în cazul celei feminine de 47,3%). Pe locul al doilea în structura populației ocupate în UE-28 s-a plasat, în același an, populația cu nivel superior de educație, cu o pondere de 32,7% pe total (29,8% pentru bărbați și 36,2% pentru femei), urmată de populația cu nivel de educație scăzut, cu o pondere de 18,3% pe total (19,9% în cazul bărbaților și 16,5% în cazul femeilor)”, arată datele INS.

(sursa: www.fermierulargesean.ro)

Comments

comments

DISTRIBUIȚI