La început de an, gripa a făcut rafagii în judeţul Argeş. Banala epidemie a ucis şase persoane începând cu data de 17 februarie. Cele şase victime aveau vârste cuprinse între 36 – 66 de ani. Toţi au fost internaţi la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Argeş.

În luna februarie izbucnea unul dintre cele mai mari scandaluri din Argeş. Scandalul bebeluşilor infectaţi cu E.coli din brânza de vaci. Atunci, patru bebeluşi au murit din cauza acestei bacterii.

Tot în luna februarie, Lactag Argeş a intrat în insolvenţă  la propria cerere. Lactag şi-a cerut insolvenţa la începutul lunii februarie din cauză că nu poate acoperi datorii de peste 67 de milioane de lei, dar şi pentru că presiunea competitorilor este foarte mare.

La sfârşitul lunii februarie, mai exact pe 29, ministrul Agriculturii Achim Irimescu făcea o declaraţie şocantă: „bacteria Eschericia coli a fost descoperită în produsele lactate de la firma Brădet din Argeş”. Conform ministrului, cauza îmbolnăvirii cu E.coli a bebeluşilor din Argeş ar fi avut la bază produsele lactate ale firmei Brădet.

Pe 16 martie, şapte angajaţi ai firmei Lactate Brădet au fost descoperiţi cu bacteria E.coli. După mai multe analize, patronul Lactate Brădet, Marius Badea, a prezentat un buletin de analize prin care se dovodea că cei şapte angajaţi ai fabricii, purtători de E.coli, lucrau la partea de produse ambalate şi nu ar fi putut intra în contact cu brânza infectată.

Pe 11 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a fost supus unei intervenții chirurgicale cardiace minim invazive de plastie de valvă mitrală video-asistată. Operația, deosebit de complexă, a durat trei ore și a fost realizată cu succes.

Pe 11 iunie, după 24 de ani, Tudor Pendiuc a pierdut fotoliul de primar al Piteştiului. Tot în urma alegerilor locale din luna iunie, pentru prima dată în ultimii 26 de ani, PSD reuşeşte să câştige primăriile în şase din cele şapte oraşe.

În luna iulie izbucneşte scandalul sclavilor de la Berevoeşti. Zeci de oameni au fost supuşi unor torturi inimaginabile, au fost ţinuţi în lanţuri şi suspuşi la muncă silnică.

Pe 13 august, Regina Ana a fost înmormântată în noua catedrală de la Curtea de Argeș. Mii de oameni veniti din mai multe zone ale tarii au asistat la slujba de la Curtea de Arges.

În luna octombrie, 23 de proxeneţi din Argeş au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Prejudiciue este de peste 3 milioane de euro.

Pe 6 octombrie, magistraţii Judecătoriei Câmpulung au decis arestarea preventivă pentru 23 din cei 31 de proxeneţi din Câmpulung, cercetaţi pentru că au traficat în perioada 2008 – 2016 80 de victime, majoritatea minore, în ţări din Europa de Vest şi au obţinut de pe urma acestora 3 milioane de euro.

Tot în luna octombrie, 28 de elevi de la Şcoala Nr. 16 din Piteşti au refuzat să intre la ore şi au cerut mutarea din clasă a unui coleg cu tulburări de comportament. Elevii și părinții au protestat împotriva primirii unui copil cu presupus ADHD. Aceştia l-au acuzat pe copil că ar fi agresiv şi au cerut transferarea acestuia la altă şcoală.

În luna noiembrie a murit primarul comunei Domneşti, Nicolae Smădu, la vârsta de 57 de ani.

În luna decembrie, un pompier argeşean a resuscitat un câine, după ce a fost salvat dintr-un incendiu izbucnit într-un apartament din Piteşti. Pompierul salvator este plutonierul major Mugurel Costache, de la Detașamentul de Pompieri Pitești, care a început de urgență manevrele de resuscitare, făcându-i câinelui și respirație gură la gură. La capătul intervenției, câinele a fost resuscitat și imediat dus la un medic veterinar.

În luna decembrie a murit Constantin Stroe, supranumit Părintele Dacia. La 74 de ani, Constantin Stroe a decedat după ce a suferit un atac cerebral masiv.

Comments

comments