Reţetă: Coaste de porc marinate, la gratar

2,403 views

Ingrediente
– Coaste de porc țambal,
– bere,
–  miere,
– ulei sau unt
–  pastă de roșii
–  amestec de condimente de porc
–  boia dulce,
– pastă de ardei (opțional)
– piper boabe
– foi de dafin
–   cartofi,
–  usturoi,
–  smântână

Mod de preparare

Se pregătește o marinată din bere, ulei sau unt topit, miere, sos de roșii, boia dulce, amestec de condimente de porc, boabe de piper și foi de dafin. Se completează cu sare, amestecând bine.

Se țin coastele de porc în marinată, la rece, timp de 24 ore. Apoi se scot din marinată, se scurg bine și se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.

Secretele bucătarului

Pentru ca aromele din marinată să se combine cât mai bine, este bine să fie fiartă și răcită, înainte de a pune coastele la marinat.

Înainte de a fi servite coastele, pentru frăgezirea cărnii, se ung coastele cu un sos special preparat din sos de roșii și condimente.

Mod de servire

Coastele de porc la grătar se servesc cu piure de cartofi și sos de usturoi.

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart     Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În mai promovăm bucătăria cehească iar restaurantul partener al proiectului în această lună este The Pub Universității.

Reţeta cehească ”Coaste de porc marinate, la gratar” a fost oferită şi preparată de The Pub Universității şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, București.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI