BLAZON…CIOBIT…Dan Stănescu, şeful Casei Regale Ţigăneşti de la Costeşti, a intrat în criză! Ori de lichidităţi, ori de bun-simţ, deoarece, după ce şi-a comandat un tron să stea mâţa în coadă, nu mai vrea să-l achite. Deşi artistul care l-a executat a lăsat şi preţul la jumătate, regele tot nu s-a mai dus să-l ridice. În urmă cu peste un an, autoproclamatul rege al ţiganilor de pretutindeni şi-a comandat la Edison Tomaziu, cunoscutul sculptor din Curtea de Argeş, un tron din lemn masiv, cu tot felul de briz-brizuri şi căptuşeală de pluş roşu, ca al marilor capete încoronate, la „modicul” preţ de 160 de milioane de lei vechi. Evident, tronul trebuia să fie cum nu s-a mai văzut, cu trepte pe care supuşii să le urce pentru a ajunge să sărute mâna regală, şi sculpturi deosebite, impunătoare, în care fizicul Majestăţii Sale să fie şi mai bine pus în valoare decât o poate face rangul.

De bună – credinţă, artistul argeşean s-a pus pe lucru, căutând modelele potrivite şi realizând o operă de artă pe măsura clientului. Numai că, deşi afacerea a fost parafată încă de la Sfântă Măria trecută, nici până acum Regele de la Costeşti nu a binevoit să îşi ridice jilţul, şi, evident, nici să-i dea omului banii pe muncă! După ce iniţial a fost de acord cu preţul, Regele Dan a început să se „ţigănească” la bani chiar şi după ce sculptorul a acceptat să reducă preţul la 60 de milioane lei vechi.
Acum, artistul s-a ales cu un tron pe cinste, iar Regele Stănescu are o nouă tinichea de coada regală, pe lângă acuzele, destul de „dovedite”, că Palatul de Aramă e luminat cu electricitate ciordită şi că datorează statului câteva zeci de miliarde de lei!

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI