Trăieşte fără o jumătate din cap

TRAGEDIE Un accident rutier stupid, petrecut chiar în ziua în care împlinea 33 de ani, pe 4 aprilie 2012, l-a lăsat pe Daniel Miu din Piteşti fără o jumătate de craniu. Deşi medicii nu îi mai dădeau nicio şansă de supravieţuire, Daniel s-a refăcut în mod miraculos, iar acum trăieşte cu creierul protejat doar de piele. Când îl priveşti, nu-ţi poţi închipui că un om poate supravieţui după un astfel de accident. Şi totuşi, viaţa este uimitoare, acest caz fiind unul excepţional. Daniel Adrian Miu trăieşte, deşi toată partea dreaptă a craniului i-a fost făcută bucăţi, a suferit mai multe intervenţii chirurgicale pentru a i se înlătura cele patru cheaguri de sânge, iar acum are memoria aproape intactă şi a învăţat din nou să vorbească, să meargă, să trăiască exact ca un om normal, deşi mai are, practic, doar puţin mai mult de jumătate din cap.

Momentele dinaintea accidentului şi le mai aminteşte doar pe bucăţi

Daniel şi soţia sa au împreună un băieţel de patru ani şi, înainte de accident, aveau multe planuri împreună. Adrian lucra ca excavatorist la parcul Lunca Argeşului şi întotdeauna i-a plăcut meseria lui. „Am lucrat la Auchan, la Pasajul din Bascov, la Carrefour. Şi la Bucureşti am lucrat, la Podul Basarab, cu ani în urmă. Îmi plăcea şi eram calificat, dar acum unde să mă mai duc să lucrez?”, ne-a spus Daniel. Totuşi nu se gândeşte momentan la angajare. Ştie că este foarte slăbit încă, chiar dacă a reuşit să se recupereze în mod miraculos. Ştie că a avut o cumpănă teribilă şi că Dumnezeu i-a mai dat o şansă, pe care nimeni altcineva nu i-o mai dădea, imediat după tragicul accident.E fericit că a scăpat şi că are mintea întreagă, chiar dacă o parte din cap îi lipseşte. Momentele dinaintea accidentului şi le mai aminteşte doar pe bucăţi. „Accidentul a avut loc pe 4 aprilie, de ziua mea. Împlineam 33 de ani şi eram născut tot într-o zi de duminică. Tocmai ce luasem maşina de la reparat şi am plecat cu un prieten să vedem cum merge, pe o străduţă din Prundu. Prietenul meu era la volan şi nu ştiu ce s-a întâmplat…avea viteză mare. A intrat într-un gard. În urma impactului, el a scăpat cu câteva zgârieturi, eu …aşa cum mă vedeţi”, povesteşte Daniel.

A murit de două ori…

Când l-au văzut, medicii de la Piteşti l-au trimis imediat la Bucureşti, dar nimeni nu-i mai dădea nicio şansă, ne spune soţia lui Daniel. „Eu eram la mama, în Prundu, la câteva sute de metri de locul unde a avut loc accidentul. Când am ajuns la el, l-am găsit pe trotuar şi i se vedea creierul, puteai să-i bagi mâna în cap. Medicii de la Piteşti ne-au spus că-l trimit la Bucureşti, însă ar fi bine să ne pregătim de înmormântare, pentru că Daniel nu va supravieţui”.
În drum spre Bucureşti, Daniel Miu a intrat în comă, dar medicii de pe Ambulanţă au reuşit să-l ţină în viaţă până la spitalul Floreasca, unde a fost operat mai bine de 12 ore. A avut patru cheaguri mari de sânge, bucăţi de os înfipte în creier şi mâna dreaptă – fracturată.
După două zile de la operaţie, inima i s-a oprit pentru mai multe minute, dar medicii au reuşit să-l readucă la viaţă pentru a doua oară. După trei săptămâni, a fost scos de la Reanimare şi a mai durat alte două săptămâni până când a devenit raţional şi total conştient. „Tot timpul cât am fost mort, atunci când inima s-a oprit, am visat că sunt în faţa unei biserici şi că nu pot intra. Şi îmi ziceam: Asta e, dacă nu pot deschide uşa să intru, o să stau aici afară şi o să mă rog”, mai spune Daniel.

Are nevoie din nou de operaţie, dar nu are bani pentru o placă din argint

Daniel are nevoie acum să-i fie reconstruit capul, pentru că practic creierul său este protejat doar de piele, pe o suprafaţă foarte mare. „Seara, înainte să mă culc, mi se face gaura foarte mare, se lasă creierul şi se adânceşte zona, iar dimineaţa este foarte umflată, dar medicii spun că e normal. Oricum, am nevoie de operaţie, să-mi reconstruiască toată zona spartă din craniu şi nu pot să-mi pună decât un fel de placă de ciment care e periculoasă. O placă de argint sau de titaniu costă peste 20.000 de euro şi statul nu subvenţionează aşa ceva, iar noi nu avem acum bani, pentru că lucrează doar soţia… La noi se pun numai plăci dintr-un fel de ipsos, despre care şi medicii recunosc că sunt periculoase şi creează probleme. Decât să am probleme şi mai mari apoi, să se spargă placa, să o respingă organismul, mai bine stau aşa, deşi este periculos dacă mă lovesc vreodată. Şi, în plus, aspectul… Cine o să mă mai angajeze pe mine vreodată dacă arăt aşa?”, îşi încheie Daniel povestea tragică prin care trec acum el şi familia sa.
Deşi nu ne-a cerut acest lucru, noi facem un apel umanitar către toţi oamenii cu dare de mână din Argeş pentru a-l ajuta pe Daniel să strângă cei 20.000 de euro, suma necesară achiziţionării unei plăci de argint sau titaniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.