Prognoza meteo ANM. Debutul lunii august va fi unul canicular

Potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorlogie (ANM), vremea va fi în general caldă în perioada 24 iulie – 6 august, însă fenomenele de instabilitate atmosferică vor continua să fie prezente prin ploi locale și însemnat cantitativ, între 24 și 29 iulie. Conform meteorologilor, debutul lunii august va fi unul canicular.

BANAT
Începând din data de 25 iulie și până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât cele înregistrate până atunci, astfel că maximele vor fi de 25…28 de grade, iar minimele de 12…15 grade, în medie regională. Apoi, pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o creștere importantă a valorilor termice, astfel că luna august va debuta cu o vreme caniculară. Ploi mai frecvente și local mai însemnate cantitativ, în special în zona deluroasă, vor fi în jurul datei de 25 iulie, însă fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile cu caracter local pe tot parcursul primei săptămâni.

CRIŞANA
Începând din data de 25 iulie și până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât cele de până atunci, urmând a se înregistra maxime de 24…28 de grade și minime de 12…15 grade, mediat pe regiune. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate valori termice în creștere, astfel că debutul lunii august va fi unul canicular. Ploi mai frecvente și local mai însemnate cantitativ vor fi în jurul datei de 25 iulie, însă fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile cu caracter local pe tot parcursul primei săptămâni.

TRANSILVANIA
După data de 25 iulie și până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât cele înregistrate până atunci, astfel că vor fi, mediat pe regiune, maxime de 23…27 de grade și minime de 11…15 grade. Apoi, pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o creștere apreciabilă a valorilor termice, cele diurne în jurul a 30 de grade, în medie. În intervalul 24 – 29 iulie fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi relativ frecvente, iar în jurul datei de 25 iulie ploile vor fi însemnate cantitativ.

MARAMUREŞ
După data de 25 iulie și până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât cele înregistrate până atunci, urmând a se înregistra, în medie, maxime de 23…26 de grade și minime de 12…15 grade. Apoi, pentru cea
de-a doua săptămână, estimările indică o încălzire apreciabilă a vremii până la valori medii diurne în jurul a 30 de grade. Pe parcursul primei săptămâni vor fi fenomene de instabilitate atmosferică relativ frecvente, iar temporar, mai ales în jurul datei de 25 iulie, ploile vor fi însemnate cantitativ.

MOLDOVA
La începutul intervalului de prognoză, vremea se va menține călduroasă, în special în jumătatea de sud, cu medii ale valorilor diurne de 29…31 de grade și ale celor nocturne de 17…19 grade. Din data de 27 iulie răcorirea vremii va fi apreciabilă, astfel că până la sfârșitul lunii iulie temperaturile maxime vor fi de 24…28 de grade, iar cele minime de 13…16 grade, mediat pe regiune. Pentru debutul lunii august este estimată o creștere importantă a temperaturilor, vremea redevenind călduroasă. În perioada 24 – 29 iulie fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi relativ frecvente, iar temporar, mai ales între 26 și 27 iulie, ploile vor fi însemnate cantitativ.

DOBROGEA
Vremea călduroasă va persista în primele zile ale intervalului de referință în partea continentală, iar media regională a maximelor va fi de 29…31 de grade, iar a minimelor de 19…22 de grade. După data de 27 iulie o răcorire se va produce în toată regiunea, deteminând valori diurne de 26….28 de grade și nocturne de 17…20 de grade, în medie. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendință de creștere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind călduroasă. Probabilitatea pentru ploi frecvente, în general moderate cantitativ, va fi mai ridicată în jurul datei de 27 iulie, însă și în celelalte zile ale primei săptămâni din intervalul de referință vor fi posibile manifestări de instabilitate atmosferică, dar pe arii restrânse.

MUNTENIA
La începutul intervalului de prognoză, vremea se va menține călduroasă, în special în jumătatea de sud, cu medii ale valorilor diurne de 29…31 de grade și ale celor nocturne de 17…20 de grade. Din data de 27 iulie răcorirea vremii va fi apreciabilă, astfel că până la sfârșitul lunii iulie temperaturile maxime vor fi de 26…29 de grade, iar cele minime de 14…17 grade, mediat pe regiune. Pentru debutul lunii august este estimată o creștere importantă a
temperaturilor, vremea redevenind călduroasă, local posibil caniculară. În perioada 24 – 29 iulie vor fi manifestări de instabilitate atmosferică cu caracter local, iar în jurul datei de 27 iulie ploile vor fi pe arii extinse și însemnate cantitativ.

OLTENIA
După o primă zi caracterizată de o vreme călduroasă, local caniculară în sudul regiunii, temperaturile vor începe să scadă ușor și treptat, astfel că la mijlocul săptămânii media valorilor maxime va fi de 27…28 de grade, iar a minimelor de 14…18 grade. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, iar debutul lunii august va fi cel mai probabil unul canicular. Probabilitatea pentru ploi frecvente și însemnate cantitativ va fi mai ridicată în jurul datei de 25 iulie, însă și în celelalte zile ale primei săptămâni din intervalul de referință vor fi manifestări de instabilitate atmosferică cu caracter local.

LA MUNTE
Vremea se va răcori treptat, de la o zi alta, începând din 25 iulie, astfel că în a doua parte a săptămânii vor fi temperaturi maxime de 14…18 grade și minime de 8…12 grade, în medie. Apoi, valorile termice vor crește din nou, astfel că luna august va debuta cu o vreme caldă, estimările indicând o medie diurnă de 19…22 de grade și nocturnă 10…13 grade. În perioada 24-29 iulie probabilitatea pentru averse se va menține ridicată în toate masivele și vor fi intervale în care ploile vor fi însemnate cantitativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.