ŢEPAR DE MESERIE Ion Gârleanu i-a cerut lui Narcis Godeanu, vicepreşedintele ANRP şi candidat la Camera Deputaţilor pe Colegiul Topoloveni, o donaţie de 15 mii de euro pentru biserica din Bogaţi, bani cu care, însă, şi-a plătit o datorie la pensiunea „Gyp Star” a primarului din Călineşti. „Dacă cineva va simţi că am plecat din PDL, domnul Narcis Godeanu va simţi sigur. Îmi pare rău pentru dânsul, dar îi urez succes. Era un om extraordinar. Domnul Godeanu avea un sprijin în mine şi, fiind lider pe zona aia.. se baza mult la alegerile parlamentare din toamnă”, declara primarul din Bogaţi, Ion Gârleanu, atunci când şi-a anunţat public trecerea de la PDL la PNL. Pentru cei mai mulţi, această declaraţie a lui Gârleanu pare una plină de respect şi regret, în acelaşi timp, la adresa fostului său coleg de partid Narcis Godeanu, candidat la fotoliul de deputat pe Colegiul Topoloveni. În realitate, însă, lucrurile stau cu totul altfel, iar această declaraţie „înduioşătoare” a lui Gârleanu, la adresa lui Narcis Godeanu, l-a costat pe actualul vicepreşedinte al ANRP 15.000 de euro. Asta deoarece Ion Gârleanu, fost miliţian la bază şi şef de Penitenciar, nu face nimic moca, iar zgârcenia sa proverbială este bine cunoscută, dovadă că, decât să meargă la coafor să-şi vopsească părul, o face singur acasă.
Dar să revenim la declaraţia de mai sus şi să vă explicăm de ce s-a simţit dator primarul din Bogaţi să-l „gâdile” pe Narcis Godeanu. În urmă cu câteva luni, Ion Gârleanu s-a tot rugat de Godeanu să-l ajute cu o sponsorizare pentru reparaţii la biserica din Bogaţi. Băiat cu obraz subţire, Narcis Godeanu a băgat mâna în buzunar şi i-a dat lui Ion Gârleanu 15.000 de euro, atât cât a cerut primarul pentru refacerea sfântului lăcaş. Pentru că era vorba de biserică, dar şi de o relaţie între doi colegi de partid, Godeanu a spus că nu-l interesează chitanţe sau alte lucruri de genul acesta şi că important este să se facă treaba, iar preotul şi credincioşii din comună să fie mulţumiţi.

Gârleanu, la un pas de puşcărie, după ce a vândut materiale de construcţie de la Centrul de Reeducare Găieşti

Odată ce a pus mâna pe bani, primarul din Bogaţi a dat fuga, în aceeaşi zi, şi şi-a plătit o datorie mai veche, de 15.000 de euro, pe care o avea la pensiunea „Gyp Star” a primarului din Călineşti, Nicolae Gavrilescu. De fapt, la pensiunea lui Gavrilescu, primarul din Bogaţi organizase mai multe evenimente, printre care şi proiectul de înfrăţire, finanţat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului „Europa pentru cetăţeni 2007- 2013”, realizat între comuna Bogaţi, comuna Villa Castelli din Italia şi comuna Talsi din Letonia. La această manifestare, organizată pe 10 mai 2011, au participat peste 100 de persoane, inclusiv prefectul judeţului la acea vreme, Gheorghe Davidescu. Aşa cum se vede şi din afişul cu pricina (foto), evenimentul a fost finanţat de Comisia Europeană, numai că banii pentru „masa şi dansul” de la pensiunea primarului Gavrilescu s-au dus cu totul în alte buzunare. Dar asta este o altă poveste, pe care o cunoaşte destul de bine şi consilierul judeţean PSD Leonard Soare şi pe care o vom detalia cu altă ocazie.
Deci, pentru că banii au fost păpaţi de primar în „concubinaj” cu alte personaje, datoria de la pensiunea „Gyp Star” a fost achitată din alte surse de către Gârleanu, adică din sponsorizarea pentru biserică pe care a făcut-o Narcis Godeanu. Acesta nu este însă singura afacere pe spinarea bisericilor din comună pe care a făcut-o primarul din Bogaţi, omul fiind obişnuit să facă trafic cu materiale de construcţie încă de pe vremea când era şeful Centrului de Reeducare din Găieşti. Atunci a fost la un pas să ajungă la puşcărie pentru că a vândut materialele de construcţie ale închisorii, dosarul său fiind… „albit” de un personaj politic important al judeţului nostru, care, mai apoi, a fost şi el „tratat” cu acelaşi respect ca şi Narcis Godeanu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI