,,Gheorghe Davidescu a fost un prefect echilibrat şi echidistant”

INTERVIU Primarul Florin Frătică este convins că fostul prefect, Gheorghe Davidescu, va rămâne în continuare un om de bază al partidului, iar notorietatea şi experienţa sa politică îl recomandă pentru un post de deputat la alegerile parlamentare din toamnă.

De ce a fost schimbat prefectul Gheorghe Davidescu?
Nu înţeleg de ce s-a făcut atâta tevatură pentru un lucru firesc. Domnul Davidescu şi-a exprimat de mai mult timp intenţia de a candida la alegerile parlamentare din acest an, iar acest lucru îl făcea incompatibil cu funcţia de prefect. De fapt, este o decizie luată la nivel naţional în aceste situaţii. Faptul că a renunţat la funcţia de prefect mai devreme cu câteva luni decât prevede legea, este un lucru lăudabil din partea unui om politic.

Ce va face în continuare Gheorghe Davidescu? Unde îşi va continua activitatea până la alegerile parlamentare din toamnă?
Cel mai probabil se va întoarce la conducerea Direcţiei Silvice Argeş, funcţie pe care domnul Davidescu a deţinut-o şi înainte de a fi numit prefect şi din care s-a autosuspendat pe perioada mandatului de la Prefectură.

Au existat zvonuri că Davidescu ar părăsi PDL-ul, mergând spre un alt partid…
Nu cred că va face asta. Este un om provenit din rândul PDL şi, după cum îl cunosc eu, sunt convins că va rămâne în această echipă. Gheorghe Davidescu este unul dintre cei mai buni oameni ai noştri, cu o mare experienţă politică şi cred că ne putem baza în continuare pe el.

„Pot să afirm că Gheorghe Davidescu a fost un prefect echilibrat, echidistant şi a acţionat întotdeauna pentru binele judeţului”

În calitate de primar, cum aţi colaborat cu prefectul Gheorghe Davidescu?
Pe toată perioada mandatului meu, am avut o relaţie de colaborare foarte bună cu domnul prefect Davidescu. Instituţiile pe care noi le-am condus, cea a primarului şi cea a prefectului, au colaborat excepţional, iar implicarea lui Davidescu în anumite probleme ale noastre a fost benefică atât pentru Bradu, cât şi pentru brădeni. Mai mult decât atât, în calitatea mea de preşedinte al Ligii Primarilor şi Aleşilor Locali, am primit semnale de la majoritatea membrilor noştri că implicarea prefectului nu a fost doar la Bradu, ci în toate localităţile judeţului. Cu siguranţă pot să afirm că Gheorghe Davidescu a fost un prefect echilibrat, echidistant şi a acţionat întotdeauna pentru binele judeţului, fără să ţină cont de culoarea politică a unuia sau altuia dintre primari. Din acest motiv, consider că un om cu notorietatea şi experienţa sa va câştiga fără probleme colegiul de deputat pe care va candida la toamnă.

Cum vi se pare noul prefect, Ciprian Berevoianu? Nu este prea tânăr pentru o astfel de funcţie?
Domnul Berevoianu îmi este prieten la fel ca şi Gheorghe Davidescu, iar în ciuda tinereţii sale, Criprian a dovedit că este un foarte bun manager, un bun organizator şi cred că poate face faţă cu brio în noua funcţie. Eu unul nu consider că tinereţea este un handicap, ba din contră, în secolul în care ne aflăm, este nevoie de dinamism, de oameni cu ideii noi, care să promoveze proiecte adaptate noilor cerinţe, lucruri la care cei mai în vârstă nu se gândesc prea des.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.