Prefectul l-a păcălit pe şeful CAS cu un teren de 2,5 miliarde lei

ŢEAPĂ Gogu Davidescu i-a vândut familiei lui Ştefan Ciocănel un teren la Ştefăneşti pe care nu se poate construi, deoarece este străbătut de o magistrală de gaze. Tatăl şefului de la Casa de Asigurări de Sănătate, Ciocănel senior, susţine că prefectul le-a tras ţeapă, în vreme ce Davidescu spune că le-a dat terenul la juma’ de preţ, iar de conductă ştia inclusiv Ştefan Ciocănel. În lumea politică argeşeană este de notorietate faptul că Ştefan Ciocănel, şeful CAS Argeş, şi prefectul Gogu Davidescu nu se suportă.

Totul a pornit de la o afacere între cei doi, privind un teren din Ştefăneşti, unde familia lui Ciocănel a pierdut peste 2,5 miliarde lei. O adevărată ţeapă, pe care tatăl lui Ştefan Ciocănel susţine că prefectul le-a dat-o cu bună ştiinţă.Mai concret, este vorba despre vânzarea, în 2004, a unui lot de teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în Valea Mare, pe strada Cavalerului, proprietatea lui Gogu Davidescu. Cumpărător, tatăl lui Ştefan Ciocănel, adică Ciocănel senior. Preţul – 2,5  miliarde lei, o sumă importantă chiar şi pentru familia şefului CAS Argeş, care derulează afaceri de milioane de euro.


„Am ştiut doar de nişte stâlpi de electricitate, care se văd, dar de ce e în pământ, nu”

Nimic în neregulă până aici! Schepsisul a fost un mic „amănunt” pe care vânzătorul Gogu cică a „uitat” să îl menţioneze la timpul potrivit şi care a ieşit la iveală după perfectarea actelor, când era prea târziu: terenul este aproape inutilizabil pentru construcţii, pentru că este străbătut de o magistrală de gaze! La aflarea acestui lucru, Ciocănel senior a fost la un pas de infarct, iar fiul său Ştefan, şocat de ţeapa pe care a luat-o de la prefect!
Pe marginea acestui scandal, Ciocănel senior, tatăl şefului de la Casa de Asigurări Argeş, ne-a declarat: „Da, am un teren cumpărat în Ştefăneşti, de la Gogu Davidescu, aproape de staţia de asfalt a ADP. E în aşteptare, n-am făcut nimic pe el. Sunt şi conducte de gaze sub el, de care nu mi-a zis nimic personajul care mi l-a vândut. Am ştiut doar de nişte stâlpi de electricitate, care se văd, dar de ce e în pământ, nu! Din cauza asta nu se poate construi nimic, decât la peste 20 de metri distanţă într-o parte şi alta a conductei pe care domnul prefect a „ascuns-o” la momentul vânzării”.

„Ciocănel ştia de conducta de gaze, de aia i l-am dat cu 30 de euro mp”

De cealaltă parte, prefectul Davidescu spune că Ciocănel ştia de conductă. „Ei, nu i-am zis! I-am zis şi de conductă! Ştia de ea,  cum să nu ştie! Stă în Ştefăneşti doar, cunoştea situaţia. De aia i l-am şi dat cu 30 de euro metrul. Dacă nu era conducta, preţul ar fi fost dublu, de 60 de euro mp. I-am spus de conductă şi i-am lăsat şi la preţ! Acum e prea târziu! E adevărat că îl luase să facă depozite, construcţii, nu să îl muncească, să pună arpagic, dar ce face cu el acum e doar treaba lui. Afacerile sunt afaceri…”.
Aceasta fiind situaţia, familia Ciocănel a rămas cu o pagubă considerabilă, pentru că nu prea mai are cum să scape de terenul în cauză. Şi în niciun caz la preţul pe care l-a plătit, aşa cum ar vrea, dată fiind atât problema cu magistrala de gaze – de care s-a aflat în toată zona – cât şi scăderea pieţei imobiliare.
Între timp, pe terenul în cauză cresc bălării cât statul de om, iar vecinii de prin zonă au început să se revolte că, din acest motiv, le sunt invadate curţile de şerpii care mişună prin acestea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.