Sărăcia din ţară nu îl lăsa să doarmă noaptea pe…Marian Drăguşin

 

ELUCUBRAŢII Din ciclul „Pseudopoliticienii argeşeni spun lucruri trăznite”, după ce v-am prezentat, în numărul trecut, o interpelare memorabil-penibilă privind prostituatele a deputatului Ion Burnei, astăzi vă delectăm cu un interviu plin de elucubraţii, acordat de patronul „Vinalcool” – Marian Drăguşin, pe vremea când acesta era candidatul Alianţei PSD+PC, pentru Senat, pe Colegiul Târgovişte-Moreni.

Fost candidat la Parlament pe Colegiul Târgovişte-Moreni, omul de afaceri Marian Drăguşin, patronul de la „Vinalcool” Argeş, s-a „remarcat”, în interviurile acordate presei dâmboviţene, prin avalanşa de elucubraţii şi fraze abracadabrante şi fără substanţă. După eşecurile din afaceri, Marian Drăguşin şi-a ratat şi cariera politică, pierzând, la vremea respectivă, alegerile, şi scutindu-i astfel pe dâmboviţeni de „chinul” de a avea un parlamentar demagog. În interviul plin de avânt.. proletar, Marian Drăguşin spune, la un moment dat: „Când sărăcia şi suferinţa din ţară nu m-au lăsat să dorm noaptea, am decis să intru în politică. Pentru a fi un soldat cinstit al interesului public”.

„Mă impresionează munţii de varză şi sutele de saci de cartofi”

Interviul acordat de Marian Drăguşin abundă în fraze fără substanţă şi pline de o ilaritate infantilă. Veţi vedea mai jos o paletă din mostrele de cuvinte goale şi demne de nişte „caţavenci”.
„Ca argeşean, cunosc bine judeţul Dâmboviţa. De câte ori merg spre comunele dâmboviţene, aleg drumul Găeştiului, pentru că îmi place să admir comunele dâmboviţene. Mai ales toamna, când trec prin Lunguleţu, mă impresionează munţii de varză şi sutele de saci de cartofi. De fiecare dată opresc la Târgovişte, unde, preţ de câteva ore, chem la apel istoria acestor locuri. Personalitatea lui Vlad Ţepeş mă fascinează”.
Vreţi să râdeţi cu poftă? Citiţi şi următorul fragment, purtând aceeaşi amprentă a patronului „Vinalcool”: „Marian Drăguşin este, în primul rând, un om. Un om obişnuit. Meseria de doctor am ales-o pentru că atunci, la tinereţe, am simţit că trebuie să fac ceva pentru oamenii aflaţi în suferinţă. După ce am profesat ani de zile, mi-am dat seama că oamenii nu au numai suferinţa fizică, ci şi una morală. Sunt oameni care nu au văzut marea niciodată! Şi aceştia sunt semenii noştri, au şi ei un suflet în care poartă speranţe, cresc şi ei copii, pe care vor să-i vadă bine”.
Vai, cât patetism, cât altruism gratuit!…

„Politica este poarta prin care intrăm în universul puterii”

Marian Drăguşin iese rău în decor şi se umple de penibil şi când vorbeşte despre politică: „Politica este poarta prin care intrăm în universul puterii. Politicienii ar trebui să fie caracterizaţi de o austeritate de tip kantian, singura ambiţie a acestora trebuind să fie aceea de a performa permanent în slujba interesului public şi al progresului general al societăţii”.
Şi când face comparaţii, rezultatul e unul de…râs în hohote: „La Târgovişte, calci la fiecare pas pe istorie şi nimeni nu se gândeşte să valorifice trecutul glorios al strămoşilor noştri. Dimpotrivă, la  Târgovişte, istoria este ascunsă după uşă, ca o slujnică prost îmbrăcată. Am studiat evoluţia economică în cursul istoriei a oraşului Moreni. Declinul economic al oraşului a ajuns, în prezent, aproape de pragul-limită de suportabilitate al cetăţenilor. Ceva trebuie făcut pentru locuitorii acestui oraş, Moreni. Nu trebuie să ajungă un alt Mizil al României, un oraş în care nu se întâmplă nimic şi unde doar câinii mai umblă cu covrigi în coadă pe stradă!”
Promisiunile electorale ale doctorului Drăguşin sunt şi ele demne de…Star Trek: „Imediat ce vom câştiga alegerile, vom remotiva personalul din învăţământ, prin salarii corespunzătoare performanţelor! De asemenea, ne propunem să construim 5.000 de şcoli, creşe şi grădiniţe noi.”
Finalul interviului este şi el unul pe măsură: „Le promit celor care mă vor vota că îi voi vindeca definitiv de sărăcie şi de tristeţe!” Cine ştie, o fi avut Marian Drăguşin vreo baghetă de Harry Potter şi nu au ştiut alegătorii, la vremea respectivă. Oricum, decât cu asemenea discursuri, mai bine… lipsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.