Iani Popa, trimis la plimbare de Pendiuc de pe colegiul lui Duvăz

CORECŢIE Şeful PNL Argeş a fost pus de primarul Piteştiului acolo unde îi este locul în cadrul USL. La colţ… În afară de faptul că Iani Popa se bagă singur în seamă şi vorbeşte primul la conferinţele de presă ale USL, şeful PNL Argeş este ţinut la distanţă de greii din PSD. O dovedeşte şi contra pe care Iani Popa a primit-o recent de la primarul Tudor Pendiuc, atunci când liberalul şi-a exprimat dorinţa de a candida la Parlamentarele de anul viitor pe colegiul deputatului Bogdan Duvăz, care, în „bunul” său obicei, şi-a anunţat intenţia de a schimba judeţul la alegerile din toamna lui 2012.

Popa visa deja că locul lăsat liber de deputatul traseist i se potriveşte ca o mănuşă, mai ales că era vorba de Colegiul nr. 7, format din Centrul Piteştiului, cartierul Trivale, comunele Albota şi Moşoaia. Practic, şeful PNL se gândea că, odată propulsat pe acest colegiu, va împuşca doi iepuri dintr-un foc. În ceea ce priveşte Piteştiul, Popa se baza pe sprijinul USL şi, implicit, pe al primarului Pendiuc, sperând totodată că, la Albota, bunul său prieten, primarul Ion Dumitru, îi va umple urnele cu cel puţin 2.000 de voturi.
Numai că „visul unei nopţi de vară” al lui Iani Popa a fost spulberat într-o seară de primarul Tudor Pendiuc, care a anunţat, la „celula de criză” a USL, că, în locul lui Bogdan Niculescu Duvăz, el va nominaliza un candidat şi nimeni altcineva. Cum lui Pendiuc nu-i trece nimeni prin faţă în Argeş, atunci când vine vorba de PSD, PNL sau PC, Iani Popa s-a făcut mic şi a cerut să i se dea „voie” să candideze pe colegiul Câmpulung, ocupat acum de PDL-istul Sorin Buta. Lucru cu care primarul Pendiuc a fost de acord.

Traseistul Duvăz se îndreaptă către alt judeţ

Faptul că deputatul Bogdan Niculescu Duvăz nu va mai candida în Argeş nu miră pe nimeni. Parlamentarul face parte dintre PSD-iştii paraşutaţi de la Centru în diferite judeţe ale ţării, fără să aibă nici cea mai mică legătură cu zona. De altfel, Argeşul este, pentru Duvăz, al treilea judeţ pe care îl „reprezintă” în Parlament. Deputat PD de Constanţa până în 2003, când a trecut la PSD, Bogdan Niculescu Duvăz a aterizat în mandatul 2004-2008 ca deputat de Tulcea. În 2008, pentru că Duvăz nu a călcat prin colegiul său nici măcar la pescuit, liderii PSD l-au trimis să candideze tocmai la Argeş, unde Pendiuc şi Nicolescu i-au făcut rost de voturile necesare ca să poată ieşi deputat. Acum, pe final de mandat, Duvăz şi-a anunţat ideea de a nu mai candida pentru un nou mandat în Argeş, conştient că oricum nu va mai ieşi, pregătindu-se pentru un alt judeţ, unde va încerca să păcălească alţi fraieri cu discursurile lui de aristocrat ratat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.