INTERVIU Notăriţa Ana Stan este o femeie care, deşi a cunoscut din plin succesul atât în plan personal, cât şi profesional, nu este bântuită, aşa cum se întâmplă în foarte multe cazuri, de ambiţia de a câştiga, a se pune în valoare şi a impresiona cu orice preţ. Bunul simţ şi modestia sunt calităţile care o caracterizează cel mai bine pe şarmanta notăriţă. Luni, 29 august, este ziua dvs. de naştere. Cum vă simţiţi la această vârstă?

Frumos. Împlinesc 46 de ani, nu mă feresc să-mi spun vârsta! Pentru că mă simt bine în pielea mea şi nu simt trecerea anilor ca pe o povară, ba dimpotrivă! Mă simt o femeie împlinită, iubită, respectată, utilă. Ce înseamnă trecerea anilor pentru o femeie: bătrâneţe, maturitate sau fiecare vârstă are frumuseţea ei?
Desigur că fiecare etapă a vieţii are frumuseţea ei şi că trebuie să trăim intens orice moment, pentru a gusta pe deplin din fiecare clipă a existenţei noastre. Nu pot asocia cuvântul „femeie” cu „bătrâneţe”; cel mult cu „înţelepciune” sau „maturitate”.

„Refuz să mă las condusă de teamă, iar, în situaţii dificile, urmăresc să-mi recâştig elanul”


Care ar fi primele trei elemente necesare pentru ca o femeie să se considere împlinită?

Le pot enumera cu precizie pe primele două: familie şi carieră. Apoi, depinde de fiecare: unele îşi doresc mereu mai mult… material sau spiritual…satisfacţiile sunt diferite. Pentru mine, trăirile speciale sunt de ordin spiritual. Mi-am dorit să învăţ tot timpul, să stabilesc relaţii cu cei mai inteligenţi decât mine. Refuz să mă las condusă de teamă, iar, în situaţii dificile, urmăresc să-mi recâştig elanul.

Ce detestaţi cel mai mult la alte persoane?

Lipsa de implicare şi mobilizare.

Care a fost lucrul care v-a impresionat cel mai tare?
De curând, am văzut la TV o poveste adevărată, cu o româncă ce s-a îndrăgostit şi căsătorit cu un fost soldat român, mutilat în Afganistan (ambele picioare amputate, în urma unei explozii). Cei doi au un copil şi îşi duc viaţa ca un cuplu normal.

„În timpul liber, evadez cât pot din lumea agitată în care trăim”

Ce înseamnă să fii o femeie puternică?
O femeie puternică este femeia sigură pe sine, care ştie ce vrea, care nu se dă niciodată bătută, care, uneori, poate fi „şeful” casei, atunci când soţul său se confruntă cu prea multe probleme. Cu toate acestea, o femeie puternică trebuie să ştie să rămână femeie: gingaşă şi sensibilă, dornică oricând să fie ocrotită şi, neapărat (să nu râdeţi!) să aibă frică de Dumnezeu! 

Ce trebuie să facă o femeie ca să reuşească mai uşor într-o lume dominată de bărbaţi?
Să-şi găsească un bărbat şi mai puternic!

Cum vă veţi petrece ziua de naştere şi, în general, cum vă petreceţi timpul liber?

În timpul liber, evadez cât pot din lumea agitată în care trăim.     Sunt norocoasă că am alături un soţ căruia îi plac natura şi sportul şi ne petrecem foarte mult timp în doi; anul acesta, de ziua mea, mergem, doar noi doi, într-un „city break”, la Roma. În general, pentru mai mult confort psihic, facem lungi plimbări cu bicicleta (simţim lipsa pistelor) şi, când este posibil, mergem la ski.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI