Pompier argeșean, salvator și în timpul liber

499 views

Salvator și în timpul liber… Deși se afla în timpul liber, un pompier, subofițer – conducător auto în cadrul Detașamentului de Pompieri Mioveni – a intervenit, astăzi, primul, la accidentul rutier din zona Clucereasa, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în glisieră.

”Pentru pompieri, a fi salvator a devenit un mod de viață. La fel este și pentru plutonierul major Predescu Ion Adrian, care, mânat de pasiunea pentru meseria nobilă de salvator, dar și de spiritul civic, a acționat, fără să stea pe gânduri, și a făcut tot ce știa că trebuie în astfel de situații: a evaluat situația și starea de sănătate a victimei, a luat legătura cu serviciile profesioniste prin numărul unic de urgență 112, ba chiar l-a sunat pe comandantul de subunitate, care a alocat, imediat, forțele pentru acest caz.
Apoi, cu tact, a discutat cu victima, asigurându-i acesteia confortul psihic necesar, s-a convins că nu are leziuni grave, a ajutat-o să iasă din mașină și i-a acordat îngrijirile medicale de bază până la sosirea echipajelor specializate. Totodată, a deconectat bateria autoturismului, asigurând măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Chiar dacă starea persoanei implicate în accident nu a fost gravă (ceea ce ne bucură foarte mult) și în urma evaluării și de către echipajul SMURD sosit la fața locului, aceasta a refuzat transportul la spital, suntem convinși că ajutorul acordat de colegul nostru a contat enorm. Știm că și-a făcut doar datoria, dar îl felicităm și îi mulțumim pentru exemplul pe care îl oferă!”, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Comments

comments