În această dimineață  polițiștii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Argeș fac cinci percheziții în Pitești, trei dintre ele la sediile unor societăți și alte două percheziții la domiciliu.

Ancheta vizează omul de afaceri argeșean, Sandu Ion, în vârstă de 31 de ani și firma pe care acesta o deține Nov Construct Prestări Group SRL. Perchezițiile au loc  la sediile firmei, dar și la domiciliul proprietarului.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de o persoană, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, nevirarea impozitelor şi contribuţiilor reţinute de la salariaţi şi împrumuturi directe către asociat şi persoane interpuse. Omul de afaceri argeșean este bănuit că, în perioada 2007-2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi majorat nejustificat în declaraţia anuală 101 faţă de cheltuielile înregistrate în balanţa de verificare şi bilanţul contabil, având drept consecinţă diminuarea bazei impozabile şi implicit impozitul pe profit.

De asemenea, acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat, cu intenţie, în termen de 30 de zile de la scadenţă, impozite şi contribuţii de la salariaţi. Sandu Ion este bănuit și că a împrumutat sume de bani, cu încălcarea dispoziţiilor legale, direct de la societatea pe care o administrează, iar prejudiciul adus atât bugetului de stat, cât şi societăţii comerciale este estimat la 1.000.000 de lei.

Comments

comments