PENTRU ONOR….LA DREAPTA! Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, apare pe celebra listă „strict secret” a fostului ministru al Apărării, Gabriel Oprea, care conţine nume sonore din politica românească avansate în diferite grade militare. Avansarea lui Pendiuc la gradul de colonel de către fostul ministru Gabriel Oprea este cu atât mai ciudată cu cât despre listă se spune că ar conţine doar nume de politicieni sau jurnalişti din ograda PDL şi nicidecum de la alte partide, precum PSD, din care face parte edilul Piteştiului. Conform unor surse, avansarea lui Tudor Pendiuc a fost posibilă dintr-un singur motiv: la vremea respectivă, primarul Piteştiului se afla în discuţii avansate cu generalul Oprea privind o eventuală candidatură a sa sub sigla UNPR, partid condus de fostul ministru al Apărării. În ceea ce priveşte această avansare, Tudor Pendiuc a declarat că: „avansarea nu are nicio legătură cu politica, totul având la bază îndelungata mea activitatea din administraţie, dar şi a unei bune colaborări cu instituţiile statului…”.

Pe lângă Tudor Pendiuc, pe lista lui Oprea mai apare şi numele fostului prefect de Argeş, Gheorghe Davidescu, şi el avansat tot la gradul de colonel. Coincidenţă sau nu, şi despre Davidescu s-a vehiculat destul de mult prin presa din Argeş că ar fi cochetat cu UNPR-ul înaintea alegerilor locale.

Fiul notăriţei Căunei, avansat cu cântec la gradul de maior

Pe mult discutata listă a celor avansaţi în grad fără a avea merite se numără, surprinzător, şi fiul binecunoscutei notăriţe Mariana Căunei, Adrian Căunei-Florescu, şi el notar la rândul său şi asociat al mamei sale la cabinetul notarial. Avansarea a fost făcută chiar în 2012, iar tânărul a ajuns, dintr-un foc, direct maior al Armatei Române. Ce a justificat, ca şi în cazul celorlalţi, această avansare poate şti doar cel ce i-a acordat-o, însă e cert că numele său se regăseşte, potrivit unui comunicat oficial al Armatei, pe lista celor care au beneficiat de avansări sau acordări de grade în rezervă şi în cazul cărora s-au constatat nereguli.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI