Palatul Parlamentului poate fi vizitat virtual gratuit

Palatul Parlamentului poate fi vizitat de acasă, cu un singur click.

Mai multe săli din Casa Poporului sunt deschise virtual și oricine se poate învârti 360 de grade printre coloane de marmură și candelabre de cristal. Palatul Parlamentului devine obiectiv turistic online, cu ajutorul Google, alături de sute de atracții ale lumii.

Palatul Parlamentului este destinaţia românească preferată a turiştilor, iar, de acum, gratuit, virtual, oricine poate intra pe holurile somptuase ale Casei Poporului. Imaginile au fost adunate cu ajutorul tehnologiei folosite peste tot în lume, de tip „street view”. O cameră video de ultimă generație a capturat imagini din Palatul Parlamentului, încă din primăvara anului trecut. Scopul principal a fost acela de a pune pe harta virtuală a lumii Casa Poporului din București, România.

Turiștii virtuali pot admira și arta din Palatul Parlamentului, pentru că au fost digitalizate 150 de opere semnate de artişti precum Nicolae Grigorescu, Octav Băncilă sau Corneliu Baba.

„Daca ne uitam cum arata pagina initiala a Google Cultural Institute, vedeti aici Palatul Parlamentului. Este pagina de start accesata de milioane si milioane de oameni, in fiecare zi. Google a decis ca din mii de colectii, cea care trebuie scoasa in evidenta este prezenta cladire a Palatului Parlamentului. De altfel, e primul Parlament din Europa centrala care poate fi vizitat virtual pe aceasta platforma”, a explicat Dan Bulucea, CEO Google.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here