APEL DISPERAT PE FACEBOOK După 10 ani în presa argeşeană, Flavia Dinu a rămas anul trecut fără un loc de muncă. Acum, cunoscuta jurnalistă trece prin momente cumplite din cauza sărăciei şi lansează disperată anunţuri pe pagina sa de Facebook: „Azi e ziua mezinului meu, face 10 ani! I-am urat „La Mulţi Ani” cu tragere de inimă…că de trei zile nu mai avem ce mânca…Cred că am ajuns demult la DISPERAREEEEEEEEEE…”

„Sunt o ratată şi n-am reuşit să am mult-visatele SUCCESURI”

„Om liber! Jurnalistă! Mamă!”. Aşa se prezintă pe Facebook jurnalista. Flavia Dinu (Flavia Fanea, după căsătorie) a intrat în presa argeşeană în urmă cu 10 ani. A lucrat ca fotograf, redactor şi realizator TV. Debutul şi l-a făcut la „Curierul zilei”. De-a lungul timpului, cunoscuta jurnalistă a mai lucrat la „Argeşul”, „Societatea argeşeană”, iar, în ultimii ani, a fost la „Top”. O perioadă bună de timp, Flavia a realizat şi emisiuni la „Alpha TV” şi „Argeş TV”.
Venită din Ardeal şi cu origini ungureşti, jurnalista le povestea colegilor din presă că i-a fost foarte greu să se adapteze stilului de viaţă de la noi. A reuşit, în cele din urmă. Şi nu oriunde, ci taman în presă, un domeniu ostil pentru foarte mulţi jurnalişti care nu sunt de prin partea locului. Cum însă criza a afectat şi presa, de anul trecut Flavia Dinu a rămas fără job şi nu a mai reuşit să-şi găsească un loc de muncă. Asta după ce, în urmă cu doi ani, soţul său, muncitor la fosta fabrică de mobilă „Alprom”, rămăsese şi el şomer.
O parte dintre colegi cunoşteau faptul că Flavia Dinu are probleme financiare, dar pe care aceasta le masca destul de bine, fiind mai tot timpul zâmbitoare. Nimeni însă nu şi-a închipuit că problemele Flaviei sunt aşa de grave, ajungând astăzi să moară de foame, la propriu, în casă, alături de soţ şi copil. „Azi e ziua mezinului meu, face 10 ani! I-am urat „La Mulţi Ani” cu tragere de inimă…că de trei zile nu avem ce mânca…“. Acesta este apelul disperat pe care jurnalista Flavia Dinu l-a publicat sâmbătă, 13 august, pe pagina sa de Facebook.
Cu numai câteva zile înainte ca noi să-i descoperim anunţurile pe Facebook, adică duminica trecută, Flavia scria: „Vă salut pe toţi şi, totodată, îmi iau rămas bun pentru o vreme…mai scurtă…mai lungă…încă nu ştiu…că, de azi, îmi taie şi telefonul şi netul…C’est la vie…Şi vă urez succesuri… măcar vouă, că eu sunt o ratată şi n-am reuşit să am mult-visatele SUCCESURI…A! Şi să trăiască şi BĂSESCU…”.
Tot pe pagina ei de Facebook, în luna iulie, jurnalista a scris: „Mă gândeam azi la bunica mea care, în ultima perioadă a vieţii sale, se culca seara spunându-şi rugăciunea şi adăugând după ea: „Doamne iartă-mă, poate dimineaţă nu mă mai trezesc”….Cred că am ajuns demult la DISPERAREEEEEEEEEE”.

Şi-a amanetat şi aparatul de fotografiat

Pentru a-şi putea face meseria şi a câştiga un ban în plus, Flavia Dinu şi-a cumpărat, în urmă cu câţiva ani, un aparat foto profesionist. Pentru a reuşi acest lucru, şi-a făcut un credit la bancă. Atunci, mai în glumă mai în serios, jurnalista le spunea colegilor de breaslă: „Dragilor, pentru aparatul ăsta fac foamea, ca să pot plăti ratele!”.
În luna iulie a acestui an, Flavia dădea un anunţ pe pagina sa de Facebook: „Dragilor!!! Vând un NIKON D60 la preţ mai mult decât de criză…are 2 obiective, acumulator, încărcător, card de memorie…Oferta durează încă câteva zile că-l am la amanet şi-l pierd….”.
Prin reportajele sociale pe care le-a realizat de-a lungul timpului, Flavia Dinu a ajutat multe persoane aflate în situaţia în care se află acum chiar ea. Din nefericire, o situaţie disperată, pe care, aşa după cum se vede din mesajele postate pe Facebook, Flavia Dinu nu o poate depăşi singură, fiind ajunsă, deja, la capătul puterilor.
Puţinii prieteni de pe pagina sa de Facebook care s-au sesizat că ziarista are o problemă gravă au rugat-o să le dea un număr de telefon la care să o contacteze. Flavia a publicat un număr de mobil, prin care am încercat şi noi să luăm legătura cu ea, dar la care nu mai răspunde nimeni.
Sperăm din tot sufletul ca totul să nu se fi terminat aici şi că se vor găsi destui oameni de bine care să-i întindă Flaviei o mână de ajutor în aceste momente grele, pentru ea şi copilul ei de 10 ani.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI