Demiterea de la miezul nopţii, la CS Mioveni

ŞUT ÎN…FUND Primarul Georgescu nu a mai putut suporta umilinţa ca echipa sa de fotbal să fie ciuca bătăilor în Liga I şi l-a demis pe antrenorul Popa. În locul său, va veni Ilie Stan.
Vineri a fost ultima zi de muncă pentru Ionuţ Popa la Mioveni. Tehnicianul galben-verzilor a reuşit contraperformanţa ca, în patru etape, să piardă toate punctele şi mai ales să nu aibă niciun gol marcat, fapt ce nu a putut fi suportat de oficialii clubului. După înfrângerea cu 2-0 de la Târgu Mureş, primarul Ion Georgescu a hotărât: pleacă Popa şi vine Ilie Stan.
Totul s-a desfăşurat cu o viteză ameţitoare. Rămas la Mioveni de unde a urmărit meciul, primarul Ion Georgescu nu a mai putut suporta umilinţele. S-a enervat teribil, a aşteptat finalul jocului, după care a pus mâna pe telefon şi a dat adunarea. Imediat, consilierii săi s-au întâlnit într-o şedinţă fulger – aproape de miezul nopţii – şi au hotărât debarcarea lui Ionuţ Popa. În aceeaşi noapte s-a decis şi aducerea lui Ilie Stan, dar despărţirea de fostul principal nu este chiar atât de uşoară.

Popa cere salariul pe tot sezonul competiţional şi, în aceste zile, urmează ca cele două părţi să se aşeze la masa negocierilor. Până la închiderea ediţiei, nu se ajunsese la niciun numitor comun.

Strategia lui Popa

Strategia lui Ionuţ Popa a fost însă una inteligentă, pe tot parcursul săptămânii trecute. Tehnicianul a tot anunţat că este dispus să plece de la echipă, să îşi dea demisia, să lase pe altul în locul său. Numai că, în spatele acestor cuvinte, se află o tactică bine pusă la punct. În cazul în care Popa pleacă de bună voie, clubul nu îi va mai plăti niciun leu din contractul viitor, aşa că antrenorul nu s-a gândit niciodată să facă acest lucru. I-a anunţat pe şefi că vrea să plece, dacă i se va plăti tot contractul şi a primit un răspuns negativ. Văzând acestea, Popa a ieşit în presă cu declaraţii de genul „eu vreau să plec, eu vreau să las echipa”, dar, în realitate, nici nu se gândea la aşa ceva. A aşteptat să fie demis, pentru ca apoi să fie despăgubit.

Faliment total

Una peste alta însă, epopeea lui Popa la Mioveni a fost una falimentară. Pe lângă faptul că a adus numai jucători expiraţi (Hăisan, Naidin etc), tehnicianul nici nu a putut face mare brânză cu un lot subţire, atât din punct de vedere valoric, cât şi din punct de vedere al pregătirii.
A dat cu piciorul la pregătirea fizică, aşa că acum jucătorii cad efectiv după prima repriză. Mai mult, există numeroase găşti în cadrul lotului, găşti care s-au format din cauza modului infect în care Popa a reuşit să gestioneze situaţiile tensionate.

Neaga, Dică şi Tănasă sunt la pământ

Un alt motiv de supărare maximă pentru oficialii clubului este faptul că celebrul trio Neaga-Dică-Tănasă nu a făcut nimic. Dacă de la cei trei se aştepta marea lovitură, totul a fost o dezamăgire cruntă. Mai mult, primarul Ion Georgescu a vrut, acum o săptămână, să renunţe la ei, dar a fost împiedicat de către Ionuţ Popa.
Acum, se încearcă o renegociere a contractelor cu ei şi este foarte posibil ca, în cel mai scurt timp, cel puţin unul dintre fotbalişti să părăsească Mioveniul. În acelaşi capitol intră şi Naidin, fotbalist care a venit la Mioveni după o accidentare mai lungă şi a demonstrat că este departe de cerinţele din Liga I.

Meciul cu Mediaş este decisiv

În cazul în care totul va decurge conform planului, Ilie Stan va sta pe banca Mioveniului la meciul de luni contra celor de la Gaz Metan Mediaş. Va fi, probabil, un meci decisiv din toate punctele de vedere, pentru că o nouă înfrângere ar pune definitiv pecetea retrogradării pe capul echipei. Iată de ce atât Stan cât şi şefii clubului sunt hotărâţi să facă o atmosferă bună la echipă şi să aducă împreună primele puncte pentru echipa galben-verde. Se va miza în primul rând pe şocul demiterii lui Popa şi apoi pe dorinţa de revanşă a fotbaliştilor.

Primarul nu se va mai băga

Demiterea lui Popa va fi şi ultimul lucru pe care Ion Georgescu îl va face pentru echipă. După ce îl va instala pe Ilie Stan, edilul de la Mioveni se va retrage de la echipă şi va privi meciurile doar ca simplu spectator. Georgescu ştie că o eventuală retrogradare i-ar atrage multe contestări din partea adversarilor politici, aşa că nu vrea să aibă o campanie electorală periculoasă.
Se va depărta treptat-treptat de fotbal şi va ajunge să vină la meciuri doar ca un simplu suporter. Mai mult, primarul doreşte ca toţi consilierii locali care au sprijinit până acum formaţia să se retragă, aşa că sprijinul faţă de sportul rege va tinde către 0.
Va fi însă interesant de văzut cum se va descurca CS Mioveni din punct de vedere financiar, pentru că, fără sprijinul Primăriei, echipa va muri pur şi simplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.