Noul Duster, cu un design exterior complet nou, prezentat la Frankfurt

0
450

Noul Duster este prezentat marți, în premieră mondială, la Salonul Auto de la Frankfurt, în cadrul conferinţei de presă susţinută de Jean-Christophe Kugler, director de operaţiuni al Regiunii Europa, Groupe Renault.

”Dacia face un pas major în procesul de înnoire a gamei sale, odată cu prezentarea noului Duster, un SUV cu design modern şi atrăgător. Începută în 2010, povestea de succes a celui mai vândut model Dacia continuă cu un nou capitol”, anunța Dacia, într-un comunicat, în urmă cu două săptămâni.

Noua generație Duster măsoară 4.3 metri lungime, are o lățime de 1.8 și o gardă la sol de 210 mm. Portbagajul măsoară 445 de litri în varianta 4×4, respectiv 376 litri în versiunea 4×4.

Conform oficialilor Dacia, parbrizul noului Duster este amplasat cu 100 de milimetri mai în față și este mai înclinat. Pasajele roților sunt și ele mai generoase, iar jantele de 17 inch completează aspectul noii generații Duster.

În zona din spate, SUV-ul constructorului de la Mioveni integrează stopuri cu design nou a căror semnătură luminoasă a fost preluată de pe faceliftul lui Sandero și Logan. De asemenea, caroseria primește noua nuanță Atacama Orange.

Oficialii grupului spun că modelul îşi propune să confirme şi să consolideze succesul înregistrat de actuala generaţie a SUV-ului Dacia, comercializată în peste un milion de exemplare în ultimii şapte ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here