Notar public şi militant pentru cauze sociale, umanitare şi ecologice, Ana Stan, candidatul-surpriză la alegerile pentru postul de primar al Piteştiului

Deşi alegerile pentru Primăria Piteşti se vor ţine de abia la anul, mai mulţi pretendenţi ce şi-ar dori să ocupe fotoliul monopolizat vreme de aproape 25 de ani de Tudor Pendiuc şi-au anunţat deja intenţiile de a candida pentru funcţia de primar.

Cornel Ionică, viceprimar al Piteştiului – pentru PSD, medicul Gheorghe Frătoaica de la PMP şi fostul rector al Universităţii din Piteşti – Ionel Didea vor avea de înfruntat o doamnă: notăriţa Ana Stan, reprezentant oficial al Partidului pentru Argeş şi Muscel, condus de fostului senator Mircea Andrei. Cum s-a decis să candideze şi ce planuri are notăriţa Ana Stan pentru bătălia electorală, în interviul următor.

Cum v-aţi decis să intraţi în lupta pentru Primărie? Aveţi o bătălie pierdută, cea pentru postul de deputat, nu aţi avut reţineri să vă aruncaţi într-o nouă confruntare de acest gen?

Decizia de a intra în cursa pentru câştigarea Primăriei Piteşti am luat-o ca urmare a îndemnurilor venite din partea multora dintre cei care mi-au acordat încredere şi în 2012. Faptul că atunci nu am câştigat fotoliul de parlamentar m-a determinat să nu cedez şi să continui să lupt pentru proiectele cu care am pornit la drum. Este şi o vorbă românească în acest sens: „Ce nu te omoară te întăreşte”.
   
Aţi fi singura femeie candidat pentru acest post. Credeţi că va fi un avantaj sau un dezavantaj?
Cred că pentru alegător nu contează faptul că cel căruia îi acordă votul este femeie sau bărbat, ci este importantă încrederea că cel pe care pune ştampila îi va îndeplini aşteptările.

Cum credeţi că va fi campania electorală după ce, mai bine de 20 de ani, primarul Pendiuc pornea mereu ca favorit?

Tocmai lipsa fostului primar va face ca lupta să fie mult mai aprigă, dar şi mai echilibrată. Cred că actuala conjunctură, determinată de lipsa fostului primar în campania electorala locală, va deschide noi perspective şi oportunităţi, oamenii întrezărind posibilitatea unei schimbări reale.

„Risipă de peste 25 de ani a banului public făcut ca oraşul nostru să rămână cu mult în urma altor oraşe din ţară”

Ce planuri aveţi pentru Piteşti, în eventualitatea că veţi câştiga fotoliul de primar?

Principalul meu scop, ca primar al Piteştiului, este, fără îndoială, creşterea bunăstării cetăţenilor. Dacă ai viziune, dacă eşti hotărât, dacă ai echipă şi dacă ştii să chiverniseşti resursele şi banul public, rezultatele nu întârzie să apară. Trebuie să înceteze risipa banului public! Aceasta risipă de peste 25 de ani a banului public făcut ca oraşul nostru să rămână cu mult în urma altor oraşe din ţară.

Cum credeţi că ar trebui condus oraşul?

După mai bine de 25 de ani de mandat al primarului Pendiuc, lucrurile merg după un anumit tipic şi oamenii s-au obişnuit cu un anume stil.

Va fi greu să vă impuneţi propria viziune?

Primarul este un manager al oraşului. Managerul este cel care vede în viitor, este cel care propune proiecte şi care ştie cu siguranţă paşii pe care trebuie să-i urmeze pentru îndeplinirea acestora. Un bun primar caută să aibă alături o echipă de buni consilieri, loiali cetăţenilor care i-au ales. Toate acestea fiind îndeplinite, împreună cu bugetul considerabil al Piteştiului, mai ai nevoie de hotărâre, rigoare şi multă muncă.

„Voi îndemna şi sprijini cetăţenii Piteştiului, atât prin investiţii, cât şi prin exemplul personal”

Ce aţi păstra, totuşi, din ce a fost şi cum a fost administrat Piteştiul?

Este de apreciat Primarul Pendiuc pentru notorietatea şi popularitatea pe care le-a câştigat în rândul cetăţenilor, datorită cărora a fost reales de atâtea ori. Dacă aceste aspecte au avut ca temei sinceritatea şi buna-credinţă, numai cetăţenii pot discerne. Per ansamblu, în timpul mandatelor Primarului Pendiuc, s-au realizat multe lucruri bune, dar s-ar fi putut face mult mai multe investiţii care să genereze mai multă prosperitate pentru piteşteni.

Sunteţi o persoană cunoscută, viaţa dumneavoastră, profesională şi personală este în atenţia tuturor de multă vreme. Lumea vă ştie şi la birou dar şi în concediu, şi pe bicicletă, şi în campanii umanitare, şi făcând ecologizare în Trivale.

Credeţi că aţi putea continua cu acelaşi stil de viaţă şi dacă ajungeţi primar?

Voi rămâne aceeaşi persoană pe care o cunoaşteţi: implicată, participativă, altruistă. Un om care are randament pe plan profesional va avea timp şi pentru o viaţă sănătoasă, asta însemnând sport, mişcare sub orice formă. Voi îndemna şi sprijini cetăţenii Piteştiului, atât prin investiţii, cât şi prin exemplul personal, să facă cât mai multă mişcare fiindcă aceasta înseamnă sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.