La sfârşitul săptămânii trecute, Primăria Bascov a predat constructorului amplasamentul pentru realizarea trotuarelor ce vor murgini drumul naţional 7 care străbate comuna spre Vâlcea, precum şi pe cel spre Curtea de Argeş.

Firma câştigătoare a licitaţiei este Comesad, iar valoare lucrării se ridică la circa 3 milioane de lei. Data exactă a începerii lucrării a fost luni, 6 iulie, iar termenul limită pentru terminarea celor 10 kilometri de trotuare este de şase luni. Aşadar, până la sfârşitul anului, locuirtorii comunei vor putea circula în siguranţă pe spaţii special  amenajate.

„Este unul dintre cele mai importante proiecte ale acestui an, o investiţie pe care ştiu că mulţi locuitori ai comunei Bascov o aşteptau pentru creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei pietonale de-a lungul drumului Piteşti-Râmnicu Vâlcea şi de-a lungul drumului spre Curtea de Argeş” a declarat primarul comunei, Gheorghe Stancu.

Însă, acesta nu este singurul proiect din Bascov la care se lucrează de zor vara aceasta. Până în toamnă, la începutul anului şcolar, vor fi terminate şi lucrările la cele două şcoli, cea din centrul comunei şi cea de la Valea Ursului, aflate în plin proces de reabilitare pe fonduri europene. Când se vor întoarce la şcoală, copii bascoveni vor avea săli de cursuri frumoase, luminoase, încălzite şi dotare la standarede europene.
De asemenea, reţeaua de canalizare se va extinde în continuare. Din proiectul de 19 km ce se realizaează, de asemenena, pe fonduri de coeziune, din bani europeni, au fost definitivate deja 7 străzi, aproximativ 7 kilometri şi se lucrează cu 5 echipe în alte 5 străzi.

Comments

comments