De ani de zile, atât pensionarii cât şi funcţionarii Casei de Pensii se plâng de aglomeraţia de la ghişee şi nebunia creată, dar şi de volumul mare de muncă.

De cele mai multe ori, funcţionarii sunt învinuiţi că se mişcă prea lent sau că nu îşi dau interesul să rezolve problemele solicitanţilor. De partea lor, aceştia invocă suprasolicitarea sau lipsa resurselor pentru a-şi face treaba. Din câte se pare, cam au dreptate! „De fiecare dată când Salvarea e parcată în faţa instituţiei, lumea crede că e vorba de un pensionar căruia i-a venit rău. Puţină lume ştie că de multe ori Salvarea a venit pentru câte o colegă de-a noastră, care a picat de oboseală, stres sau lipsa de aer!  Nu mai ştiu numărul de câte ori au venit soţii lor să le ia acasă pe braţe!” spune Aida Enache, directoarea instituţiei.

Pentru ca lucrurile să fie mai limpezi şi mai organizate, începând cu luna mai, activitatea de lucru cu publicul este monitorizată cu ajutorul unui sistem de ticketing, care dă bonuri de ordine.
Dacă în luna mai, pe doar 5 ghişee din cele 10 deschise de instituţie, au fost contabilizate peste 7000 de solicitări, în luna iunie 2015, pe 7 ghişee, au fost peste 14.400 de solicitări! Dintre aceştia, 11.130 persoane s-au adresat la cele 5 ghişee de informaţii aflate la parterul instituţiei (primire dosare noi şi informaţii stabiliri pensii, informaţii plăţi pensii, informaţii/depunere acte ajutor de deces şi registratură). Alte 2.625 persoane s-au adresat la ghişeele de informaţii aflate la etajul 1 al instituţiei: casierie, contracte asigurare socială, întocmire dispoziţii de încasare pentru contribuţii de asigurări sociale sau eliberare adeverinţe privind datele necesare stagiului de cotizare. De asemenea, un număr de 700 de persoane s-au adresat Compartimentului bilete de tratament balnear.

„Sistemul eficientizează timpul de care dispune atât persoana care beneficiază de serviciile instituţiei căreia i se adresează, cât şi operatorul de la ghişeu, într-o atmosferă armonioasă şi degajată, în care cetăţeanul este tratat cu respect şi beneficiază de servicii de calitate, operativitate şi promptitudine.

Astfel, prin introducerea acestui sistem, persoanele care solicită serviciile Casei de Pensii Argeş au posibilitatea de a-şi gestiona mai bine timpul şi energia. În acelaşi timp, se produce o decongestionare a activităţii funcţionarului de la ghişeu, ceea ce conduce la o creştere a randamentului activităţii sale.

Sistemul oferă şi posibilitatea monitorizării serviciilor şi activităţilor, de a salva şi furniza rapoarte şi date statistice cu privire la fluxul de persoane, pe servicii, funcţionari, ghişee, astfel că în luna iunie 2015, s-a constatat că la cele 10 ghişee ale instituţiei s-a relaţionat cu 14.455 persoane”, spune conducerea Casei de Pensii, reprezentată de Aida Enache, director executiv.

Casa Judeţeană de Pensii Argeş este una din instituţiile publice cu cea mai mare deschidere spre populaţie. Prestează servicii în domeniul pensiilor şi oferă informaţii unui număr foarte mare de cetăţeni cu o mare diversitate de vârste: asiguraţii – din momentul începerii activităţii profesionale, pensionarii sistemului public de pensii şi tuturor angajatorilor. De asemenea, prestează servicii şi unui număr mare de minori care primesc pensie de urmaş. Tuturor acestor beneficiari, pe lângă serviciile prestate, instituţia are obligaţia să le furnizeze şi diverse informaţii de care aceştia au nevoie sau le solicită.

Comments

comments