Fostul deputat PNL de Argeș Theodor Nicolescu a fost eliberat din închisoare şi va fi judecat în continuare în arest la domiciliu.

Odată cu Theo Nicolescu a fost eliberat şi Horia Georgescu,  fostul director ANI. Ambii erau arestaţi în dosarul vizând despăgubiri ilegale de la ANRP. Cei doi mai sunt cercetați şi într-un alt dosar similar, în care erou principal este omul de afaceri Horia Simu, căruia i-au supraevaluat un teren cu peste 50 de milioane de euro.

În dosarul ANRP, procurorii DNA au decis pe 9 aprilie trimiterea în judecată a opt persoane, foste membre ale Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi. În dosar sunt judecaţi foştii deputaţi Marko Attila şi Theodor Nicolescu, fostul preşedinte al ANI Horia Georgescu, Ingrid Zaarour, Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, Remus-Virgil Baciu şi Constantin-Cătălin Canangiu. De asemenea, au fost trimişi în judecată şi experţii evaluatori Gheorghe Vişoiu, Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă. Dosarul a fost mutat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la Curtea de Apel Bucureşti după ce Cătălin Theodor Nicolescu şi Marko Attila-Gabor au demisionat din Parlament.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI