Nadia Comăneci, gimnasta și dictatorul, la TVR 1 şi TVR HD. La 14 ani, devine prima gimnastă care a obţinut nota perfectă

Pe 3 mai, când se împlinesc 41 de ani de Nadia a devenit campioană absolută a Europei la gimnastică, și pe aparate, TVR 1 și TVR HD difuzează documentarul francez realizat în 2016 despre gimnasta română.

De la ora 21:00.

Născută în Onești, Nadia a schimbat pentru totdeauna gimnastica mondială pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal. O foarte tânără gimnastă cu o faţă de înger se înscrie fulgerător în rândurile legendelor sportului mondial. În faţa a 5 milioane de telespectatori uluiţi, Nadia Comăneci, în vârstă de 14 ani, devine prima gimnastă care a obţinut nota perfectă. Mapamondul este cucerit de graţia, de stăpânirea de sine şi de măiestria ei. De ambele părţi ale Cortinei de Fier, oamenii sunt copleşiţi.

Din câteva mişcări uimitoare, Nadia Comăneci a ajuns un idol universal. Ea a devenit un model pentru milioane de fetiţe, şi a atins culmile popularităţii occidentale în cel mai pur stil hollywoodian.
De-a lungul carierei, a câştigat cinci medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice, două de aur şi două de argint la Campionatele Mondiale şi nouă de aur, două de argint şi una de bronz la Campionatele Europene. (sursa: www.tvr.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here