Moartea transformată în circ… Primarul din Oarja dezvăluie culisele mortului dus la groapă pe o punte improvizată. Constantin Bîlea, primarul comunei Oarja, declară că scandalul mortului dus la groapă pe o punte improvizată peste râul Neajlov din comună a fost o regie bine pusă la punct, iar lucrurile au fost prezentate trunchiat pentru a fi denigrată imaginea sa, dar şi a primăriei.

“În primul rând aş dori să spun că familia respectivă mai avea şi o altă ieşire la un drum comunal, iar de acolo mai aveau doar 300 de metri până la biserică. S-a dorit în schimb un spectacol mediatic pentru a pune într-o lumină proastă activitatea mea ca primar, dar şi a instituţiei pe care o conduc. Dar să revenim la puntea cu pricina şi să lămurim lucrurile pentru ca toată lumea să înţeleagă că s-a dorit a se face un spectacol mediatic dintr-un caz nefericit, totul cu acordul familiei respective.

Până acum câţiva ani, chiar lângă puntea respectivă se afla un pod mai vechi, din metal, dar pe care se putea circula. Au fost nişte inundaţii acum doi ani, iar cei de la Apele Române au venit cu utilaje să decolmateze râul. Atunci, domnul Petre le-a cerut celor de la Ape să-i demonteze şi podul metalic din faţa casei, lucru care s-a întâmplat, sperând că primăria îi va face un pod de beton. Nu neg faptul că ar trebui făcut un pod mai solid în această zonă, dar vreau să ştie toată lumea că gospodăria domnului Petre este singura de aici. Îi întreb şi eu pe orjeni: ar fi de acord ca pentru o singură casă, unde mai locuieşte o singură persoană, să investim 200.000 de euro într-un pod?

Explicație FOTO: Pe poarta din spatele primarului Bîlea se putea ieși către un drum comunal  iar mortul putea fi dus la groapă fără spectacolul făcut de rude.

Suntem o comună cu un buget mic, iar dacă investeam 200.000 de euro în acel pod am fi consumat aproape tot bugetul local. Repet, îi respectăm pe toţi cetăţenii din Oarja, dar din puţinii bani pe care îi avem încercăm să facem investiţii de care să beneficieze un număr cât mai mare de cetăţeni şi nu dăm 200.000 de euro ca să beneficieze o singură persoană. Avem foarte multe familii care au case şi terenuri pe malul râului Neajlov. Păi, ce ar fi ca la fiecare să le facem un pod în faţa proprietăţilor… Mai avem câteva poduri vechi în comună, la fel ca cel pe care l-a dat jos domnul Petre, iar oamenii au înţeles că nu se pot face minuni peste noapte şi le folosesc. Aş dori să întreb şi eu dacă un primar din Argeş ar investi 200.000 de euro pentru un pod de care să beneficieze o singură familie… Păcat că cineva se foloseşte de naivitatea unora pentru a declanşa scandaluri în presă prin care eu să fiu denigrat. Înţeleg lupta politică, dar în acest caz s-a depăşit măsura”, a declarat primarul Constantin Bîlea.

Comments

comments