Managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti: Să mă demită ministrul! Mai au să mă facă şi criminal. M-am săturat de linşajul ăsta!

1,063 views

Managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Vasile Stan, a declarat joi, 25 februarie că nu intenţionează să demisioneze, chiar dacă ministrul Sănătății și prefectul i-au cerut să renunțe la funcție.

Acesta a mai precizat şi că ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu poate să îl demită, dacă aşa consideră că se va rezolva situaţia. 

„Eu nu îmi dau demisia, mă consider nevinovat. Să mă demită ministrul, dacă aşa consideră că se rezolvă situaţia. Mai au să mă facă şi criminal. M-am săturat de linşajul ăsta. Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce mă doare cel mai mult, pentru că şi eu sunt medic pediatru, este faptul că sunt nişte copii care au murit. Toţi copiii au fost trataţi cum trebuie”, a declarat Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a cerut demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Piteşti, după ce un copil de un an şi patru luni a fost plimbat între spitale cu infecţie digestivă gravă, deşi medicii din Piteşti ştiau de situaţia lui încă din data de 13 februarie.

“Din primele verificări efectuate, potrivit informării transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, situaţia acestui copil era cunoscută de personalul medical al Spitalului de Pediatrie Piteşti încă din data de 13 februarie, când copilul a fost adus de părinţi pentru consult de specialitate, acuzând febră şi scaune diareice. Cu toate acestea, în regim ambulatoriu, i s-a prescris tratament simptomatic. La data de 14.02.2016, copilul a fost transportat de părinţi la o clinică privată din Bucureşti, unde au fost efectuate o serie de analize”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii.

Comments

comments