La mulți ani, România! 10 motive pentru care trebuie să fii mândru de originile tale, că ești argeşean, că eşti român!

MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI! MÂNDRI CĂ SUNTEM ARGEȘENI! Găsiți și voi câteva motive pentru care am putea să scoatem oricând capul cu mândrie în lume! Că suntem argeşeni, că suntem români.

Azi e ziua noastră, a tuturor românilor. La 1 Decembrie se împlinesc 98 de ani de la unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu țara mamă, act consfințit în urma Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia. Adesea însă mergem cu capul plecat pe stradă! Iată câteva motive pentru care ar trebui să fii mândru de originile tale, că eşti argeşean, că eşti român!

1. Argeşul a dat ţării pe cel mai mare fotbalist! Inegalabilul Nicolae Dobrin.

2. Curtea de Argeş, prima capitală a Ţării Româneşti.

3. La Mănăstirea Curtea de Argeş sunt înmormântaţi regii României şi alţi membrii ai Familiei Regale.

4. Curtea de Argeş a primit titlul de „oraş regal” din partea Casei Regale a României, într-o ceremonie oficiată la Palatul Elisabeta. Curtea de Argeş este primul municipiu care a primit până acum acest titlu.

5. Uzina Dacia de la Mioveni, un brand care a făcut România cunoscută în toată lumea.

6. Transfăgărăşanul – printre cele mai frumoase şi spectaculoase drumuri din lume.

7. Musceleanca Raluca-Ioana van Staden – românca premiată la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva pentru inventarea senzorului care descoperă în doar şase minute existenţa cancerului în coprul uman.

8. Zavaidoc, cel mai renumitului cântăreț din perioada interbelică. Zavaidoc, pe numele său real Marin Teodorescu, s-a născut la 8 martie 1896, la Pitești. Era fiul vestitului lăutar Tănase Teodorescu și al Constandinei.

9. Ion (Ionel ) I. C Brătianu. Intregitor şi făuritor al României moderne (1864- 1927).

10. Petre Ţuţea s-a născut pe 6 octombrie 1902 în comuna Boteni. Întrebat: „Ce înseamnă un om de dreapta?”, câteva clipe înainte de trecerea sa dincolo, Petre Tutea a răspuns simplu:  Român absolut, asta înseamnă!”

La mulți ani tuturor românilor! Completați şi voi lista!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here