Înainte de Crăciun, un ţăran din Călineşti dă la schimb porci vietnamezi pe un televizor, telefon, laptop sau… căţei de rasă

0
3081

Mai sunt două săptămâni până la sărbătoarea Crăciunului şi, cum porcul este esenţial pentru masa de sărbători, argeşeni şi-au fotografiat suinele din ogradă şi le-au scos la vânzare pe Internet. Este mult mai comod aşa, atât pentru vânzători, care nu mai sunt nevoiţi să plătească taxe şi chirii, cum ar plăti dacă ar alege vânzarea animalelor în târguri, dar şi pentru cumpărători, care pot alege din sutele de oferte din tot judeţul Argeş, anunţuri ce sunt însoţite şi de pozele animalelor ce urmează să fie sacrificate, dar şi de preţuri ce pot fi negociate.

porc

Cel mai „interesant” anunţ vine de la un ţăran din comuna Călineşti, sat Gorganu, care dă la schimb purceii vietnamezi în vârstă de 7 săptămâni,  un vier vietnamez de 1 an şi un vier vietnamez de 5 luni pe un televizor, telefon, laptop… sau căţei de rasă.

Cel mai mare porc are 400 de kilograme

Cel mai mare porc scos la vânzare de Crăciun din judeţul nostru are 400 de kilograme, este rasa pietran şi se vinde cu 7 lei/kg. Oferta este destul de bogată, iar preţurile diferă, de la 8 – 9 lei pe kilogram. Şi, pentru că este criză, fermierii argeşeni s-au adaptat pieţei. Aşa că şi porcii vietnamezi, a căror carne este considerată eco şi fără colesterol, pot fi cumpăraţi la preţuri destul de bune. Un porc de rasă vietnamez de două luni costă 100 de lei, iar cei mai marți sunt vânduţi cu 12 lei kilogramul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here