Fostul „General” şcolar, dat afară din Inspectorat de Gardin

CONCEDIERI PE BANDĂ RULANTĂ LA IŞJ Săptămâna trecută, tăvălugul concedierilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean a continuat la vârf, iar cei care s-au trezit eliberaţi din funcţie peste noapte au fost Dragoş Dinculescu, inspector de Resurse Umane, fost inspector şcolar general, şi Ion Costache, inspectorul de matematică. Deşi era inspector de Resurse Umane, post pe care îl ocupă de câţiva ani, cu excepţia celor trei luni în care a fost general, Dragoş Dinculescu a căzut şi el de curând victimă a „epurărilor” făcute de actualul inspector şcolar general, Florin Gardin.

Din câte de pare, Dinculescu risca să-l încurce pe Gardin, dat fiind faptul că la Inspectoratul Şcolar urmează nişte zile „dificile”, în care se va lămuri întreaga mişcare de personal, inclusiv titularizări, transferuri şi detaşări. O perioadă în care, tradiţional, cine împarte parte îşi face! Sau le face celor apropiaţi, ori „bazaţi”. În ce priveşte însă demiterea inspectorului de matematică, Ion Costache, motivele nu sunt prea bine definite. Cert este că el a fost demis joi, urmat, doar o zi mai târziu, vineri, de Dragoş Dinculescu.
Oficial, acestuia din urmă i s-a motivat revocarea din funcţie printr-o presupusă incompatibilitate, dar Florin Gardin nu i-a specificat ce fel de incompatibilitate. „Vineri după amiază, după Consiliul de Administraţie, mi s-a comunicat că detaşarea mea de la Şcoala 13, unde sunt profesor titular, la Inspectorat, a încetat. Mi s-a spus că sunt incompatibil, dar alte detalii şi nici alte motive justificative nu am primit. Mi s-a urat mult succes în continuare şi atât! Mai mult nu ştiu să vă spun nici eu de ce aş fi fost incompatibil. Oricum, ultima perioadă în Inspectorat a fost una foarte agitată. Probabil că a trebuit să plec ca să nu încurc nişte lucruri pe acolo! Mai ales că urmează o perioadă „complicată”, plină de transferuri…”, ne-a declarat Dragoş Dinculescu.
La fel de interesant ca şi demiterea bruscă a lui Dinculescu este şi faptul că hârtia i-a fost prezentată, pe nepusă masă, chiar vineri după-amiază. Şi, chiar dacă ar fi vrut să ceară cuiva explicaţii, nu ar fi avut cui, pentru că „Generalul” Gardin a plecat imediat după aceea… în concediu. Pauză ce va dura cel puţin o săptămână. Între timp, şi Dinculescu a ales să îşi ia concediu, primul în câţiva ani buni de când e la Inspectoratul Şcolar. Dacă planurile sale din ultima perioadă vor rămâne în picioare, el s-ar putea reîntoarce în toamnă chiar pe postul de „General”, pentru care şi-a anunţat deja intenţia de a candida când acesta va fi scos la concurs, cel mai probabil după data de 15 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.