POLUARE… LA MEDIU Un control de la Ministerul Mediului a descoperit că fosta conducere de la Agenţia Regională de Protecţia Mediului Piteşti, directorul executiv Zoltan Kalman şi adjunctul său, Sorina Marin, au încărcat foile de parcurs cu 300 de milioane de lei vechi. În faţa reprezentanţilor Ministerului, şoferul instituţiei a declarat că Sorina Marin i-a cerut în repetate rânduri să o ducă cu maşina de serviciu la şedinţele de partid, la mall, la spital sau chiar la mama sa, la ţară.

Sorina Marin obliga şoferul să stea cu aerul condiţionat pornit cât timp ea era coborâtă din maşină, uneori şi ore întregi, pentru ca, la întoarcere, să găsească răcoare

Scandalul de la Agenţia Regională de Protecţia Mediului Piteşti, legat de modul cum vechea conducere a cheltuit banul public. În urma unui control de la Ministerul Mediului, desfăşurat în urmă cu mai bine de o lună, au fost evidenţiate anumite neconcordanţe, iar un audit financiar ulterior al gestiunii fondurilor publice a stabilit valoarea acestora la circa 300 de milioane de lei vechi. Actuala conducere a trimis raportul către Parchet, în prezent derulându-se cercetări pentru delapidarea a circa 300 de milioane de lei. Cei direct vizaţi sunt fostul director executiv Zoltan Kalman şi adjuncta Sorina Marin, cărora li se impută acum o diferenţă de circa 300 de milioane la cheltuielile de carburant, între kilometrajul parcurs de maşinile instituţiei şi actele de decontare. Mai concret, se pare că cei doi au aprobat întocmirea de foi de deplasare fictive, fără să existe ordine de deplasare, deci diferenţa de kilometri a fost parcursă în interes personal sau, mai rău, bonurile de carburant au fost comercializate.
Raportul de audit a ajuns la Parchet încă de săptămâna trecută şi, potrivit unor surse, a fost însoţit şi de declaraţii ale şoferului instituţiei, date în faţa oficialilor de la Bucureşti. Acesta a scris negru pe alb că, în afară de deplasările în interes de serviciu, ar fi făcut cu cei doi directori multe alte curse în interesul lor personal. Potrivit şoferului de la Mediu, aproape două luni l-a dus şi adus pe directorul Kalman, zilnic, de la vila de la Miceşti, unde acesta a locuit imediat după instalarea în funcţie, iar pe adjuncta Sorina Marin a însoţit-o, cu maşina de serviciu, la şedinţele de partid, la mall, la spital sau chiar la mama sa, la ţară. Şoferul a mai scris în declaraţie că era obligat de Sorina Marin să ţină aerul condiţionat pornit cât timp ea era coborâtă din maşină, chiar şi două ore, pentru ca, la întoarcere, să găsească răcoare! Spusele sale au fost confirmate şi în alte declaraţii, ale altor angajaţi ai ARPM, care se regăsesc acum în dosarul de la Parchet.
În condiţiile în care la Mediu s-a dus un adevărat război al orgoliilor şi al declaraţiilor, chiar şi oficiale şi semnate, rămâne de văzut ce părere va avea justiţia şi ce decizii va lua împotriva vechii conduceri, acuzată acum de delapidare.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI