Film de groază la Spitalul Judeţean Argeş: viii au stat zile întregi în salon cu morţii

0
23788

În ultimele zile, la Spitalul Judeţean Argeş s-a înregistrat o situaţie desprinsă aproape din filmele de groază: în saloane, viii au trebuit să împartă spaţiul, chiar şi zile întregi, cu morţii. Pentru că în ultima săptămână s-au înregistrat 57 de decese numai în spital, iar morga nu a avut capacitatea de a-i prelua pe toţi, iar cea de la Serviciului de Medicină Legală a fost şi ea plină din cauza morţilor suspecte, decedaţii au rămas pe secţie chiar şi 24 de ore.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, medic legist de profesie, normele prevăd ca un pacient care decedează în spital trebuie ţinut cel puţin 2 ore pe patul respectiv, timp în care trebuie anunţate rudele. Numai că, dincolo de numărul extrem de mare, neobişnuit, de morţi, şi lipsa spaţiului de depozitare, nici rudele nu s-a mişcat prea bine, din cauza vremii, a sărbătorilor, a altor motive personale, aşa că medicii au fost nevoiţi să se descurce cum au putut.

Una dintre soluţii a fost să îi ţină pe decedaţi tot pe saloane, separaţi de cei vii doar prin nişte paravane. Astfel, saloanele secţiilor de cardiologie, boli interne sau reanimare au ţinut loc de morgă. Astfel, şi 17 cadavre au stat mai bine de o zi printre vii.

Direcţia de Sănătate Publică a dispus un control la spital, pentru a vedea ce urmări a avut şederea cadavrelor prin saloane din punct de vedere al igienei şi condiţiilor de siguranţă a pacienţilor care… încă mai sunt vii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here