Ambasada Canadei la Bucureşti a anunţat, miercuri, 19 aprilie, că de la 1 mai, cetăţenii români care au avut în ultimii zece ani viză pentru Canada sau au în prezent viză pentru SUA pot călători în Canada doar completând un formular pentru autorizaţie de călătorie. “De la data de 1 mai 2017, cetăţenii români şi bulgari vor putea să călătorească în Canada sau să tranziteze în baza Autorizaţiei Electronice de Călătorie ( Electronic Travel Authorization), în loc de viză dacă: au avut în ultimii zece ani o viză pentru a vizita Canada sau dacă au o viză tip nonimigrant SUA valabilă. De asemenea, Guvernul Canadei a anunţat că intenţionează ca de la 1 decembrie 2017 să ridice vizele pentru cetăţenii români şi bulgari”, se transmite într-un comunicat al reprezentanţei diplomatice canadiene.

Depunerea cererii pentru Autorizaţia Electronică de Călătorie se va face electronic şi va costa şapte dolari canadieni, urmând să fie valabilă pentru o durată de până la cinci ani şi le va permite călătorilor “să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricât de frecvent, pe perioade scurte (în general de până la şase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri”. Totodată, site-ul guvernului Canadei – Canada.ca/eTA – este singurul site oficial unde se poate depune o cerere pentru eTA, iar călătorul are nevoie doar de paşaport, un card de credit sau de debit şi o adresă de e-mail. Cu toate acestea, mai precizează ambasada, până la data de 30 aprilie, cetăţenii români şi bulgari au nevoie de viză dacă intenţionează să călătorească în Canada.

Guvernul Canadei intentioneaza sa elimine regimul de vize pentru toti cetatenii romani incepand cu decembrie 2017. Din acel moment, cetatenii romani nu vor mai avea nevoie de viza pentru a intra in Canada pe perioade de pana la sase luni, calatorind fie pe calea aerului, fie pe cale terestra sau maritima. Cu toate acestea, la fel ca in cazul altor calatori scutiti de viza, vor avea nevoie de eTA pentru a urca la bordul unei curse aeriene cu destinatia Canada.Mai multe informatii vor fi furnizate pe pagina de internet a Ministerului Imigratiei, Refugiatilor si Cetateniei al Canadei (IRCC ) in noiembrie 2017.

Comments

comments