Şeful CAS, interceptat în dosarul reţetelor compensate

ANCHETĂ Şeful Casei Asigurărilor de Sănătate Argeş, Ştefan Ciocănel, patronul farmaciilor Eva, Aurel Rădulescu, şeful de la Medicină Legală, doctorul Dan Manu, şi 10 medici de la Spitalul Judeţean sunt cercetaţi într-un dosar privind circuitul cu „dedicaţie” al reţetelor compensate şi gratuite
Faptul că cele două farmacii Eva din Piteşti ale omului de afaceri Aurel Rădulescu deţin monopolul în ceea ce priveşte eliberarea reţetelor compensate şi gratuite a intrat, încă de anul trecut, şi în atenţia procurorilor de la Anticorupţie. Suspiciunile procurorilor, dar şi sesizările – făcute de mai mulţi jucători de pe piaţa farmaceutică argeşeană – care incriminau faptul că „SC Eva Medical Farm”, cu doar două farmacii, deţine cel mai mare plafon de decontare de la CAS Argeş, în ciuda unor lanţuri precum Sensiblu, Help Net sau Catena, s-au constituit într-un dosar care a trecut pe la DIICOT şi DNA.
Pe lângă patronul farmaciilor Eva, Aurel Rădulescu, în dosarul cu pricina apare, atât şeful CAS, Ştefan Ciocănel, cât şi şeful Medicinei Legale, doctorul Dan Manu, plus alţi 10 medici de la Spitalul Judeţean, cei mai mulţi de la Secţia de Oncologie. Toţi cei implicaţi sunt cercetaţi pentru faptul că ar fi format un „circuit închis” al reţetelor compensate şi gratuite, care erau direcţionate special de către medicii din Spitalul Judeţean spre cele două farmacii Eva.
În ceea ce priveşte apariţia în acest dosar a doctorului Dan Manu – deocamdată nu se ştie dacă în calitate de inculpat sau martor – surse judiciare susţin că este vorba de perioada când şeful de la Medicină Legală a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Spitalul Judeţean, iulie – noiembrie 2010. Coincidenţă sau nu, tot în perioada iulie – noiembrie 2010, procurorii au obţinut mandat de interceptare a telefoanelor celor vizaţi, ceea ce întăreşte faptul că există o culpă în acest dosar.
Capul de afiş al interceptărilor a fost şeful CAS, Ştefan Ciocănel, care, pe lângă alte „discuţii” interesante cu patronul Aurel Rădulescu, ţinea să-l înştiinţeze de fiecare dată când făcea decontările de la Casă în contul „Eva Medical Farm”.

Farmaciile Eva încasează miliarde de lei lunar de la CAS

Relaţia de prietenie dintre şeful CAS şi patronul Rădulescu este una de notorietate, mai ales după ce firmele „Proinstal Pipe” şi „Proconstruct Fanrico”, ale lui Ştefan Ciocănel, s-au ocupat de construirea şi dotarea noului sediu al farmaciei Eva, situat pe Bdul Republicii, vizavi de Casa Cărţii din Piteşti.
Deşi „se jură că nu fură” şi că totul este legal şi transparent în ceea ce priveşte relaţia sa cu Aurel Rădulescu, toată lumea se miră – unii şi în scris – cum se face că, de când Ştefan Ciocănel a ajuns şeful CAS, „SC Eva Medical Farm” se află în fruntea listei de „Contracte cu scop curativ” încheiate de CAS Argeş cu furnizorii de servicii farmaceutice. Asta, spre disconfortul marilor lanţuri farmaceutice care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Argeş, şi care, în comparaţie cu Eva, au, nu doar două farmacii, ci câte 10 – 15, numai în Piteşti.
Legat de sumele decontate de CAS Argeş către farmaciile Eva, de multe ori în regim preferenţial, acestea sunt de ordinul zecilor de miliarde de lei lunar. Spre exemplu, anul trecut, în conturile lui Aurel Rădulescu, au intrat, lunar, peste 12 miliarde de lei doar din decontarea reţetelor bolnavilor de hepatită, adică 70% din totalul sumelor alocate acestui tip de boală la nivelul întregului judeţ.
Şi în 2011 „SC Eva Medical Farm” se află în fruntea listei furnizorilor de servicii medicale aflaţi în contract cu CAS Argeş. O demonstrează şi lista „valorilor orientative”  încheiată pentru anul 2011 de CAS Argeş cu 77 de furnizori de servicii farmaceutice, unde farmaciile Eva au luat şi de această dată grosul la toate capitolele, fie că vorbim de diabet, oncologie sau stări posttransplant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.