Piteştiul are o echipă proprie de fotbal…în liga a IV-a

STRES ELECTORAL Edilul din Piteşti a încercat din răsputeri să-şi facă o campanie electorală cât mai uşoară, încercând să preia o echipă de Liga a III-a. Reglementările FRF l-au lăsat însă cu buza umflată Promisiunile primarului Tudor Pendiuc s-au adeverit şi Argeşul va avea o nouă echipă de fotbal. Totul sună bine până aici, dar, dacă stăm să disecăm cu atenţie acest fapt, situaţia nu mai pare atât de roză. Dornic de a avea o campanie electorală cât mai uşoară şi ştiind că marele of al piteştenilor îl reprezintă fotbalul, Pendiuc şi-a suflecat mânecile şi a pornit la treabă. A încercat mai întâi să preia echipa de fotbal din Slatina, dar s-a lovit de mai multe probleme, dintre care cea mai importantă a fost cea financiară. Se pare că slătinenii au cerut bani mulţi, aşa că edilul din Piteşti a renunţat la idee. A mai ciocănit şi la alte uşi, dar nu a găsit niciuna deschisă, aşa că s-a reorientat. A profitat că, în cadrul administraţiei locale, fusese înfiinţat Sport Club Municipal Piteşti şi a introdus aici şi o secţie de fotbal.

Astfel, Primăria va putea să vireze bani şi către sportul rege. În aceste condiţii, Pendiuc a propus înfiinţarea unei echipe de fotbal care, probabil, se va numi FC SCM Piteşti şi va evolua în liga a IV-a. Din păcate însă, această nouă formaţie nu poate alina dorul de fotbal profesionist al argeşenilor, pentru că, în cel mai bun caz, vor trece minimum trei ani până să ajungă în Liga I.
Ştiind acest lucru, Tudor Pendiuc a încercat şi o altă metodă şi anume preluarea unei echipe argeşene din Liga a III-a. Cum la Albota şi la Bradu nu a găsit înţelegere, Pendiuc a încercat şi la Rucăr, acolo unde echipa este nou promovată în Liga a III-a.
Se pare însă că legile FRF i-au blocat instantaneu toate uşile, Federaţia anunţând că orice echipă nou preluată nu are drept de promovare timp de trei ani. Dezamăgit, edilul din Piteşti a ridicat neputincios din umeri, dar nu a renunţat în totalitate la idee. Va continua în aceste zile să poarte discuţii cu cei de la FRF, pentru a vedea dacă se găsesc soluţii legale pentru preluarea unei echipe mai…de Doamne ajută.
Până atunci însă, FC CSM Piteşti este pe cale de înfiinţare, Nelu Ceaşu fiind numele cel mai des vehiculat pentru cel care ar putea fi numit antrenor principal. Echipa va fi alcătuită din juniori argeşeni, iar obiectivul clar este promovarea în Liga a III-a.
Interesant este însă unde va evolua această formaţie. Dacă va juca pe stadionul „Nicolae Dobrin”, cei de la FC Argeş se vor enerva din nou, aşa cum au făcut-o şi când a jucat acolo Internaţional Curtea de Argeş. Se pune însă problema ca alb-violeţilor să nu li se mai reînnoiască contractul de joc pe arena „Nicolae Dobrin”, urmând ca, din sezonul viitor, formaţia lui Cornel Penescu să rămână fără teren de joc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.