Şeful AJOFM şi-a tras salariu de 100 de milioane din fonduri europene

VIAŢĂ LA ŞOMAJ Iulian Nicolae, mai marele peste şomerii din Argeş, s-a pus managerul unui proiect de combatere a şomajului în judeţ, finanţat din fonduri europene, în valoare de două milioane de euro. Cum proiectul se întinde pe o perioadă de doi ani, Nicolae şi-a tras şi el, tot pe aceeaşi perioadă de timp, un salariu lunar de circa 100 de milioane. Şeful AJOFM Argeş, Iulian Nicolae, e un om întreprinzător. Nu se mai îndoia nimeni de asta de multă vreme, dar cel mai recent succes al său i-a convins şi pe cei mai sceptici.

Şi nu neapărat numai la locul de muncă, ci şi pentru propriul interes. Băiat orientat, Iulian Nicolae a reuşit să îşi facă loc ca manager de proiect la un program pe bani europeni în valoare de circa două milioane de euro. Şi, cum „cine împarte parte îşi face”, omul şi-a tras un salariu de aproape 100 de milioane de lei pe lună, timp de 2 ani, un…mărunţiş acolo, pentru orele suplimentare muncite şi pentru grija pe care o are de şomerii argeşeni. Şi, ca să nu zică apropiaţii – adică cei pe care i-a băgat alături de el în proiect – că e egoist, Nicolae le-a luat şi lor telefoane de ultimă generaţie, de zeci de milioane de lei.
În mare, proiectul nu zice rău. „Formarea capitalului uman – element esenţial pentru ieşirea din criză” ar trebui să sprijine şomerii afectaţi de criza economică. Europa sprijină diminuarea efectelor crizei economice, implicit reducerea şomajului, şi contribuie la atragerea şi menţinerea resurselor umane pe piaţa muncii şi de aceea are tot felul de astfel de iniţiative măreţe care, odată ajunse în peisajul românesc ajung să nu se mai vadă. Astfel, prin această iniţiativă, ar trebui ca 500 de persoane din zonele rurale să beneficieze de cursuri de calificare, în vederea facilitării accesului la ocupare în activităţi nonagricole.
Proiectul a demarat în martie 2012, se va finaliza în februarie 2014 şi este implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, împreună cu partenerii naţionali Universitatea „Valahia”, din Târgovişte şi compania SIVECO Romania S.A.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.