INTERVIU După ce s-a vehiculat atât numele fostului prefect Gogu Davidescu cât şi cel al Cristinei Diculescu ca posibili preşedinţi ai noului partid Forţa Civică Argeş, formaţiune condusă de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, niciunul nu a fost dorit de MRU. Aşadar, în detrimentul celor două nume grele, fostul premier a decis să-i încredinţeze conducerea de la Argeş a Forţei Civice lui Valentin Şuvar, cel care ocupă şi funcţia de secretar adjunct la nivel naţional. Specialist în drept  şi administraţie publică, Şuvar este un ţărănist cu state vechi, care, la 18 ani, era unul dintre cei mai activi membri ai PNŢCD.

Cum l-aţi cunoscut pe Mihai Răzvan Ungureanu?
L-am cunoscut în mai multe ipostaze, de-a lungul timpului. Îmi amintesc că, pe vremea când activam în organizaţia de tineret a PNŢCD, a fost unul dintre cei care au primit premiul „Corneliu Coposu” pentru întreaga activitate politică a domniei- sale. Este cercetător, profesor universitar doctor în istorie şi îi cunosc şi o parte din lucrări. Întotdeauna am avut o aplecare asupra acestor fenomene şi de aici şi atenţia, interesul asupra personalităţii sale complexe.   

Nume precum Cristina Diculescu sau Gogu Davidescu au cochetat cu Forţa Civică. Vor face cei doi parte din acest partid, mai ales că ambii au decis să părăsească barca PDL?
Ce pot să vă spun cu siguranţă este faptul că în Alianţa „România Dreaptă” nu se vor regăsi persoane care au arătat prin faptele lor şi declaraţii publice că nu agreează punctul de vedere al Forţei Civice, PDL şi PNŢCD.

Cine sunt noii membri care fac parte din Forţa Civică de la Argeş?
Încă nu am finalizat toate analizele, dar sunt oameni care au mai făcut politică, oameni care au experienţă, oameni care au mai candidat şi, de asemenea, oameni care au mai avut funcţii de execuţie: medici, profesori… Dar, deocamdată, cât timp îi evaluăm, îi analizăm, nu e corect să dau nume şi să îi favorizăm pe unii şi să îi defavorizăm pe alţii. Ar însemna să fiu părtinitor. Evident că avem oameni din alte partide, a căror expertiză va conta în viitoarea construcţie. Nu respingem, apriori, pe nimeni! Însă, în  general, ne adresăm celor de dreapta, care au probat deja, prin activitatea lor, că au o poziţie fermă de dreapta! Partidul e deschis oricui, oricărui om de bună credinţă!

„Avem! Primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni!”

Aveţi şi primari care vor la MRU?
Avem! Primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni! Problema este că, în momentul în care aceştia ar semna adeziunea către Forţa Civică, şi-ar pierde mandatul. Şi atunci, ei fac parte, momentan, din Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, care este o organizaţie nonguvernamentală şi ne vom baza pe ajutorul lor. Ştiţi bine că, în parlamentare, rolul aleşilor locali este definitoriu.   Fără ajutorul lor, reuşita e dificilă!

Un alt nume care a vrut la Forţa Civică a fost şi Georgiu Gingăraş, preşedintele UNPR Argeş. Confirmaţi…
Confirm doar faptul că domnul Gingăraş nu este membru în Forţa Civică.

Vin alegerile parlamentare. Câţi candidaţi va avea Forţa Civică în Argeş?
Ne pregătim de parlamentare împreună cu colegii din PDL şi PNŢCD, cu care vom merge în Alianţa „România Dreaptă”. Nu se pune problema împărţirii candidaturilor. Vom alege oamenii cei mai buni, care au carismă, personalitate, notorietate… Şi care sunt cel mai bine plasaţi în sondaje!

Totuşi, câţi vor fi de la Forţa Civică?
Nu am stabilit deocamdată.

Deci veţi fi dumneavoastră şi mai cine?
Nu pot să nominalizez, la momentul actual. În cadrul Alianţei, se poartă discuţii. Există, deocamdată, peste 14 persoane care ar putea deveni, în primă fază, candidaţi, doar din interiorul Forţei Civice Argeş! Nici în privinţa mea nu pot să vă spun sigur, este posibil să candidez, e posibil să nu candidez…O să mă gândesc. Trebuie să armonizăm candidaturile astfel încât alianţa să poată să câştige jumătate plus 1 din locuri! Victoria în alegeri e obiectivul principal. Respectiv, un mandat în plus faţă de USL. Atunci vom fi câştigători!

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI