RECLAMAŢII…CONTAGIOASE Doctoriţa Anca Alexandrescu, fosta şefă a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, a fost reclamată la DNA de faimosul Americanu’, un deţinut de la Colibaşi care şi-a făcut obiceiul să intenteze procese, pe motive care mai de care mai ciudate. Printre victimele Americanului se mai numără Dumnezeu, Gogu Davidescu, Constantin Nicolescu, daţi şi ei în judecată de deţinut. Ion Ciobanu, supranumit şi Americanu’, aflat într-o mică vacanţă de libertate, a poposit direct la DNA şi s-a plâns organelor de anchetă că Anca Alexandrescu i-ar fi promis că îi va da un certificat cum că ar fi bolnav de SIDA, iar apoi nu s-a mai ţinut de cuvânt. Deşi era vorba de un individ care este celebru pentru reclamaţiile pe care le face din închisoare, peste 100 la număr, doctoriţa Alexandrescu a fost chemată la audieri.

Fosta şefă a DSP a trebuit să le explice anchetatorilor că nu avea cum să promită aşa ceva, fiindcă nu îi stătea nicidecum în atribuţii eliberarea unui astfel de certificat, mai ales că o persoană bolnavă de SIDA presupune un maldăr de analize şi investigaţii care se fac de regulă la Bucureşti, la clinici, sau la institutul naţional de specialitate.
Cu toate acestea, Americanu’ a insistat, totuşi, că Anca Alexandrescu i-ar fi făcut o promisiune fermă, în schimbul a jumătate de kilogram de bijuterii de aur. Confruntată cu declaraţiile fostului deţinut, doctoriţa a refuzat să mai dea vreo explicaţie, considerând că absurdul situaţiei a atins deja limita maximă şi că nu are în niciun caz cum să se apere logic în faţa unor acuzaţii aberante. Contactată telefonic pentru a ne prezenta părerea sa în legătură cu acest subiect, Anca Alexandrescu a comentat scurt: „În România, e posibil orice! Nu trebuie să ne mai mire nimic…!”

Dumnezeu, dat în judecată pentru că nu şi-a respectat promisiunea de la botez, de a-l feri de rele pe American!

Anca Alexandrescu nu este singura victimă a respectivului deţinut. În vârstă de 42 de ani, originar din Vedea, Ion Ciobanu zis Americanu’, a fost condamnat pentru prima dată în 1988, pentru furt, după care au urmat diverse condamnări, fiindcă nici nu-şi ispăşea bine pedeapsa, că se reîntorcea după gratii pentru altă faptă. Ultima pedeapsă a fost de 9 ani, din care a ispăşit doar 6, din 2004 până în 2010. Cât a stat în puşcărie, pentru a putea ieşi cât se poate de des dincolo de gratii, acesta şi-a făcut un obicei din a da în judecată pe oricine, motiv pentru care a devenit celebru, dar a reuşit şi să consume nervii şi timpul Justiţiei şi judecătorilor.
Puţine sunt figurile publice care au scăpat nedate în judecată, Americanu’ având un proces intentat chiar lui… Dumnezeu, pe motiv că nu şi-a respectat promisiunea de la botez, de a-l feri de rele! Alături de Dumnezeu, printre cei acuzaţi de tot felul de lucruri, au fost şi judecătoarele care au avut ghinionul de a se ocupa de procese sale, pe care le-a reclamat mai apoi în repetate rânduri că au întreţinut cu el relaţii intime, constând în „sex normal, oral şi în stil occidental”, drept pentru care trebuie sancţionate. Aşa că s-a ajuns până la faza în care justiţia argeşeană a făcut reguli speciale pentru procesele sale, desemnând numai judecători bărbaţi în cauzele care îl implicau.
În total, magistraţii argeşeni au avut de soluţionat peste 100 de dosare în care Americanu’ i-a reclamat pe toţi şefii de instituţii publice, începând cu primul-ministru, prefectul, reprezentanţii Consiliului Judeţean (că l-au lăsat să trăiască fără locuinţă şi hrană), pe şefi ai diferitelor instituţii (Finanţe, Gardă, CAS etc. ), diferiţi primari, dar şi artişti cunoscuţi. Unul dintre ei a fost Tudor Chirilă, acuzat că nu o lasă pe Andreea Raicu să accepte cele 55 de cereri în căsătorie ale lui. Liberalei Anca Barbu, Americanu’ i-a scris cerându-i şi ceva bani împrumut, iar fostului prefect Davidescu i-a trimit câteva rânduri de ameninţare. O altă dovadă a extravaganţelor Americanului este faptul că şi-a tatuat pe frunte porecla şi a cerut chiar oficial să îşi schimbe numele în Washington North Americanu’.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI