Interesant om Bogdan Niculescu-Duvăz, acest pseudodeputat de Argeş! Mereu îmbrăcat în costume scumpe şi elegante, mieros în cuvinte, mai ales cu presa, pe scurt, în aparenţă, un om în regulă. Însă de la aparenţă până la realitate e un drum mai lung decât autostrada Bucureşti-Piteşti în cazul lui Duvăz. Impus Argeşului în 2008 de conducerea centrală a PSD. Ales deputat în circumscripţia electorală nr.3 Argeş, colegiul uninominal nr.7 pe listele Alianţei Politice Partidul Social- Democrat + Partidul Conservator, Duvăz este încă un exemplu elocvent de om ajuns în Parlament fără să aibă nici cea mai mică treabă cu judeţul care l-a votat.

L-am văzut săptămâna trecută la conferinţa de presă a USL, alături de colegul de deputăţie Andrei Gerea. Ce contrast între el şi colegul liberal! Dacă Gerea este cel mai activ parlamentar de Argeş, cu nu mai puţin de 780 de întrebări şi interpelări adresate ministerelor şi diferitelor instituţii ale statului, Bogdan Niculescu-Duvăz este… zero la acest capitol. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că niciuna dintre puţinele sale iniţiative legislative nu a făcut vreodată referire la Argeş.

Ce să-i faci? Omul s-a văzut cu portofoliul de deputat în buzunar, iar apoi a mai venit în judeţ doar la câteva conferinţe de presă. Argeşul l-a interesat doar la vot. Atât şi nimic mai mult. Mi-aş fi dorit să îl văd înverşunat în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor judeţului şi nu în a critica, de acum fosta putere. Să dai din gură şi să critici e uşor, chiar prozaic. Oare ce zic miile de argeşeni care l-au votat în 2008, sperând că va fi un „avocat” al judeţului, fie şi prin măcar o amărâtă de interpelare. Ce vot greşit! Bogdan Niculescu-Duvăz este bun doar de „plantat” trimestrial sau şi mai rar la conferinţe de presă şi de spus platitudini politice. Decât să-l votez pe Duvăz, mai bine emigrez în America şi îl votez pe oricare dintre republicanii ori democraţii de acolo. Oricum, între aleşi precum Nancy Pelosi ori Harry Ried şi cei de tip Bogdan Niculescu-Duvăz este o distanţă mai mare decât…Oceanul Atlantic. Unii cu fapta şi responsabilitatea în faţa alegătorilor, alţii cu vorba şi interesul.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI