DNA loveşte şi mafia reţetelor false de la Argeş

ANCHETĂ LA MEDICAMENTE Medici, farmacişti şi două lanţuri farmaceutice din Argeş, dintre care unul local, sunt suspectaţi că fac parte dintr-o reţea ce se ocupă, de ani buni, cu fraudarea reţetelor compensate. Informaţia ne-a fost confirmată chiar de şeful CAS Argeş, doctorul Daniel Muşat, care a recunoscut că săptămâna trecută mai multe seturi de documente au fost cerute de procurorii de la DNA. După ce mai mulţi şefi de farmacii, un medic psihiatru şi mai mulţi administratori ai unor firme de medicamente, în total 34 de persoane, au fost puşi sub acuzare la Bucureşti pentru fraudă cu reţete compensate, ancheta se va extinde şi în Argeş unde „mafia reţetelor false” a funcţionat ani de zile.


37 de suspecţi, 4 fugiţi deja „în concediu” peste hotare

Dincolo de declaraţiile oficiale, conform unor surse judiciare, în Argeş ar fi vorba despre o reţea asemănătoare celei construite în Bucureşti, alcătuită din 37 de persoane. Dintre acestea fac parte mai mulţi medici şi farmacişti, dar şi 4 doctori foarte cunoscuţi din Piteşti, care practicau acelaşi tip de fraudă, în complicitate cu două lanţuri de farmacii din oraş.
Din câte se pare, alertaţi de cele ce s-au petrecut în Capitală, patru dintre suspecţii din Argeş au plecat deja din ţară, aparent în concediu de odihnă! Este însă de aşteptat, ca în curând, tăvălugul arestărilor să treacă şi peste Argeş, mai ales că CAS a predat la DNA o serie importantă de documente.   

Directorul CAS Argeş confirmă faptul că DNA a cerut documente chiar săptămâna trecută

În legătură cu acest subiect, doctorul Daniel Muşat, director interimar al CAS Argeş, ne-a oferit câteva detalii. Conform acestuia mafia reţetelor false din Argeş nu este una nouă ia fiind în atenţia procurorilor de mai bine de doi ani.

Domnule director, conform unor surse judiciare, se pare că şi în Argeş există o mafie a reţetelor fictive.
Întotdeauna, în orice sistem, au fost şi vor fi tentative de fraudă! Am citit de curând despre un scandal asemănător în Statele Unite cu medicamente pentru psihiatrie, în valoare de 16 milioane de dolari. Problema este să găsim instrumentele de control şi să le aplicăm.

Credeţi că vor urma arestări şi în Argeş?
Posibil, nu ştiu ce să zic. Este în curs o investigaţie a Poliţiei şi a DNA, care, până acum, a cuprins şi un furnizor de medicamente aflat în legătură cu CAS Argeş, dar care nu mai are contract cu noi acum! Mai sunt cercetaţi şi un medic, chiar doi, care, de asemenea, nu mai au contract cu noi, încă de acum doi ani.

Care este motivul?
Tot frauda, care a fost descoperită de noi acum doi ani şi trimisă spre cercetare Poliţiei. Rămâne să fie dovedită de organele de anchetă şi, bineînţeles, de instanţă!

În ultima perioadă, vi s-au cerut acte, documente de la CAS Argeş?
Da. Am transmis o serie de documente la DNA chiar săptămâna trecută. Atât pot să vă spun. Ştiţi cum este o anchetă: se merge pe o cale principală, apoi se mai ivesc şi alte direcţii secundare de investigaţie, se extinde în funcţie de ramificaţii. Se mai deschide o cale…

Ce specialitate aveau medicii despre care DNA-ul a cerut documente?
Nu pot spune, nici nume, nici specialităţi, din cauza confidenţialităţii, atâta timp cât ancheta e în curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.