Galacticii din PDL s-au antrenat la Murighiol

ŞUT ŞI VOT Pentru că alegerile se apropie cu paşi repezi, liderii noii Alianţe „România Dreaptă”, senatorul Mircea Andrei şi secretarul general Florin Frătică, şi-au dus echipa într-un ultim cantonament, la Murighiol, locul unde, în urmă cu o lună, cei din USL îşi stabileau strategia pentru parlamentarele din 9 decembrie. După ce USL-ul a mers la Murighiol, PDL-iştii argeşeni au ales şi ei, săptămâna trecută, staţiunea din Delta Dunării ca loc de cantonament. Pentru acest ultim antrenament de dinaintea marii finale din 9 decembrie, antrenorul – jucător al galacticilor din PDL Argeş, senatorul Mircea Andrei, a convocat în lotul lărgit, pe lângă cei 13 titulari la alegerile parlamentare, şi câţiva stranieri.

Printre aceştia din urmă s-au numărat toţi primarii democrat – liberali, politicieni cu o mare experienţă în luptele electorale, dovadă că şi-au câştigat câte un nou mandat de primar la alegerile locale.
Programul echipei a fost făcut în mare taină de cei doi căpitani nejucători, primarii din Bradu şi Ungheni, Florin Frătică şi Iulian Miu, care pentru alegerile parlamentare au ales să joace după modelul celor de la Barcelona, cu pase scurte: şut şi vot.

Reunirea lotului s-a făcut pe Autostrada Bucureşti – Constanţa

Plecarea s-a făcut vineri dimineaţă, reunirea lotului având loc pe Autostrada A2, Bucureşti – Constanţa, deoarece mulţi dintre stranierii PDL veneau direct de la echipele lor de club, unde, săptămâna trecută jucaseră în mai multe amicale, împotriva rivalilor din USL. Odată ajunşi la Murighiol, PDL-iştii argeşeni s-au cazat la pensiunea „Arena Puflene Resort”, iar senatorul Mircea Andrei şi-a băgat jucătorii direct într-o şedinţă de sumar.
S-au stabilit strategii, s-a pus Argeşul la cale, iar la final pedeliştii au căzut de acord că meciul lor cu cei din USL poate fi de 1 X 2, asta dacă strâng rândurile în campania electorală şi nu le lasă prea multe spaţii libere de manevră USL-iştilor.
Cum strategia „şut şi vot” a secretarului general, Florin Frătică, a fost votată în unanimitate, galacticii au fost scoşi la antrenament, unde, pe lângă schemele tactice, s-au exersat şi loviturile de la 11 metri, asta în cazul în care pe unele colegii scorul va fi destul de strâns la finalul celor 12 ore de vot. Deşi mulţi dintre cei convocaţi la Murighiol erau chemaţi pentru prima dată în lotul lărgit, echipa PDL care va candida la parlamentare s-a dovedit a fi destul de omogenă, iar relaţiile de joc – bine închegate.
Vă prezentăm în continuare şi lotul celor 13 candidaţi ai Alianţei „România Dreaptă”, care se va alinia la startul alegerilor parlamentare din 9 decembrie. Între buturi, va lua loc Nicolae Gavrilescu, fostul primar din Călineşti, care a promis că va face tot posibilul să „închidă” poarta la deputaţi pe Colegiul Topoloveni. Linia care va bloca toate culoarele din faţa porţii lui Gavrilescu va fi formată din Narcis Godeanu la Senat şi Marius Jurubiţă la deputaţi, pe Colegiul Costeşti. Pe extrema stângă, adică pe Colegiul Piteşti – Prundu – Bradu şi Oarja va juca, titular, Cătălin Teodorescu, iar pe partea dreaptă, pe Colegiul Piteşti Nord, va debuta noua achiziţie, Cătălin Bulf. În Centrul Piteştiului va juca Gabriel Bratu, iar coordonator de joc, la Senat, va fi Mircea Andrei. Pe post de vârf împins, pe Colegiul Câmpulung, va juca fostul prefect Gogu Davidescu, care va fi susţinut cu pase din spate de către Gheorghe Alexei de pe Colegiul de Senat (Curtea de Argeş – Câmpulung), iar ca pivot va evolua, la deputaţi, Valentin Şuvar. Cei care vor trebui să joace în spatele vârfurilor sunt candidatul la Senat pe Colegiul Mioveni, doctorul Ionel Vişinescu, ajutat de avocatul Mihai Cocaină, de pe Colegiul Ştefăneşti, şi marea speranţă la deputaţi de pe colegiul Mioveni, Alexandru Mihai.
La conferinţa de presă de după antrenamentul oficial, senatorul Mircea Andrei s-a arătat încrezător în şansa echipei sale: „Sunt mulţumit de echipa pe care am reuşit să o adun în jurul meu şi vă asigur că ne vom bate de la egal la egal cu cei din USL. Sunt cu toţii oameni adevăraţi, care vor reprezenta cu cinste Argeşul în Parlamentul României”.
În ceea ce-l priveşte pe căpitanul nejucător, Florin Frătică, acesta a spus: „Consider că a fost ceva benefic pentru toată echipa ce se va afla în spatele candidaţilor noştri. În ce priveşte strategia, aceasta va fi abordată de fiecare candidat în parte, în funcţie de adversar, sprijinit, bineînţeles, de primarii din colegiile respective. Cred că aceste întâlniri trebuie să aibă loc mai des, fiindcă s-a dovedit că acest gen de acţiuni coagulează membrii în jurul liderului. În ce priveşte locaţia aleasă, a fost una superbă, care pune la dispoziţie tot ce are nevoie o astfel de întrunire, de la săli de conferinţe, la locuri de recreere”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.