Un elev din Leordeni, înjunghiat când se întorcea de la şcoală

Violenţa în şcoli face ravagii! Adolescenţii au înlocuit cărţile cu armele albe, iar încidentele violente din prejma şcolilor sau chiar din şcoli sunt din ce în ce mai frecvente. Cu toate acestea, nimeni nu ia vreo măsură viabilă. După ce, acum câteva zile, un elev din Voluntari a fost înjunghiat la şcoală, ieri după-amiază un alt adolescent, de această dată din Argeş, a avut parte de acelaşi „tratament”. Nici nu este de mirare, având în vedere că între elevii din Argeş au avut loc 3.204 altercaţii numai în 2012. Lovit în spate şi în burtă

Alexandru George Mazilu, din Leordeni, a încasat ieri după amiază două lovituri de cuţit de la un alt adolescent, Bojinca Ionuţ Lucian. Victima are doar 14 ani, iar agresorul – 17! Băiatul de 14 ani este elev în clasa a VIII-a la o şcoală din comună, iar cel care l-a înjunghiat a abandonat deja cursurile. Unul a ajuns direct la Spitalul de Pediatrie, iar celălalt a intrat pe mâna poliţiştilor pentru a fi interogat.
Se pare că tinerii aveau conflicte mai vechi, însă lucrurile au luat o turnură foarte gravă după ce părinţii victimei au mers acasă la agresor şi le-au cerut să le lase copilul în pace. Drept răzbunare, agresorul nu a mai stat pe gânduri şi a pus mâna pe cuţit. Asta după ce iniţial s-au luat la harţă, tânărul de 14 ani fiind înjunghiat în spate şi în abdomen. Acesta a fost transportat la spital, unde a fost operat de urgenţă. Starea este fiind acum stabilă, iar băiatul se află în afara oricărui pericol.

110 cazuri de violenţă fizică gravă în şcolile argeşene

În raportul întocmit de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, pentru perioada 1 ianuarie – 1 octombrie 2012, în unităţile de învăţământ din Argeş au avut loc nu mai puţin de 3.204 cazuri de incidente grave, asociate cu violenţa. Dintre acestea,  1.050 de cazuri au implicat violenţa fizică – 110 fiind cazuri de violenţă fizică gravă care au necesitat introducerea copiilor şi a familiilor într-un proces de consiliere psihologică – iar cinci incidente grave au fost de natură sexuală.
Interesant este că aceste incidente sunt foarte bine ascunse atunci când acest lucru este posibil, astfel încât ele să nu fie prezentate opiniei publice. Chiar şi aşa, statistica este mai mult decât îngrijorătoare şi ea evidenţiază că zilnic, în şcolile din Argeş au loc nu mai puţin de 16 incidente violente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.