Argeşeanul cu 300 de ani de închisoare, condamnat din nou

RECORD Argeşeanul condamnat la 300 de ani de închisoare şi-a „îmbunătăţit” recordul! Nici nu a ieşit bine din puşcărie, că omul s-a pus din nou pe treabă şi a reuşit să mai „împuşte” alţi cinci ani de detenţie, ajungând astfel la un total de 305 ani adunaţi din condamnări. Ilie Ţârcuş, de 65 de ani, din comuna Ungheni, deţine recordul absolut la condamnări, el adunând, până acum, 300 de ani de detenţie. După ce a ispăşit 28 de ani în spatele gratiilor – restul de peste 250 fiind contopiţi pentru infracţiuni asemănătoare – Târcuş a fost eliberat anul trecut. Omul însă nu s-a lăsat şi a reuşit, de curând, să-şi doboare propriul record, adăugând alţi cinci ani de condamnare pentru o infracţiune proaspătă.

A trimis copiii la furat

După ce a ieşit din detenţie, Ilie Ţârcuş a demonstrat din nou că are talent în domeniul ilegalităţilor şi a pus la cale o altă grozăvie. A găsit câţiva minori pe care i-a convins să comită infracţiuni, trimiţându-i la furat. I-a mers o vreme, după care a intrat din nou pe mâna justiţiei.
Nimic nou pentru el, având în vedere că are în spate o „carieră” solidă în domeniu. O recunoaşte şi el deschis şi este convins că nici nu se mai poate schimba acum: „După câtă puşcărie am făcut, mă consider un om al răului”, spune Ilie Ţârcuş, simplu şi la obiect. De data aceasta, ajuns la vârsta pensionării pentru oamenii obişnuiţi, Ilie Ţârcuş nu a mai ieşit el la furat, ci i-a pus pe alţii, mult mai tineri, care au deprins de la el tainele sustragerii de bunuri şi bani. Astfel, acesta a pus la cale o adevărată reţea de copii care să fure, sub directa lui îndrumare. „Şcoala de furat” a lui Ilie Ţârcuş nu a mers însă prea mult timp, pentru că poliţiştii au intrat pe fir şi l-au arestat din nou pe deţinătorul recordului absolut la condamnări. De aici şi până la o nouă condamnare nu a mai fost mult, aşa că, iată, Ilie Ţârcuş a revenit – pentru încă cinci ani – la închisoare.
Ilie Târcuş a fost condamnat pentru prima dată în anul 1970, atunci când era militar în termen. Motivul? A furat o pâine, de foame. A fost eliberat de mai multe ori, de-a lungul vieţii, dar de fiecare dată a recidivat, pentru că societatea nu l-a mai acceptat niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.