Un câmpulungean a câştigat 1,1 milioane de euro la Loto

Cu o „investiţie” de numai 4,1 lei, un câmpulungean a câştigat duminică marele premiu la Loto, în valoare de 1,1 milioane de euro. Biletul norocos a fost completat cu o variantă simplă la Loto 6/49. El este cel de-al cincilea argeşean câştigător al Loteriei Române. Doi dintre ei au avut parte de experienţe neplăcute, intrând, la un moment dat, în contradicţie cu legea. Doar unul a investit banii într-o afacere rentabilă, care îi aduce profit şi astăzi, iar cel de-al patrulea a preferat să îşi păstreze total anonimatul. Primul peste care a dat norocul, în anul 1995, fiind primul român care a câştigat marele premiu la loto, a fost Gabriel Bobic din Cicăneşti, un tânăr care avea pe atunci 23 de ani şi lucra ca mecanic auto. A câştigat, la acea vreme, echivalentul a 584.000 de dolari. Doi ani mai târziu însă, Bobic a fost acuzat de ucidere din culpă. Fiind băut, acesta a omorât o femeie din Curtea de Argeş care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni. După patru ani de închisoare a ieşit falit, pentru că irosise banii în afaceri fără succes, înainte de a fi închis.
Tot din zonă, din Curtea de Argeş, era şi David Mihail, care a câştigat în 1999, tot la 23 de ani, 2,4 miliarde de lei vechi, echivalentul a 148.000 de dolari, la acea vreme. Din banii câştigaţi şi-a cumpărat o vilă în oraş, a investit în câteva afaceri şi a plasat o mare parte la bănci. A cheltuit însă până la ultimul leu! Banii i-au luat minţile şi, după ce a devenit milionar, la o petrecere s-a bătut cu un poliţist, ceea ce i-a adus o noapte de arest, fiind coleg de celulă cu Bobic, reţinut pentru ucidere din culpă.
Constantin Tonescu din Vedea a fost, în schimb, cel mai echilibrat dintre câştigătorii la Loto din judeţ. El a luat în 2000, pe un bilet cu o variantă simplă, 13 miliarde de lei vechi. Asaltat de cei  care îi cereau bani şi stresat de celebritatea câştigată, a plecat în Canada, cu soţia şi cei doi copii, unde a stat timp de doi ani. Când a revenit în ţară, a pus bazele unei afaceri care este viabilă şi astăzi.
Cel mai mare premiu adjudecat de un argeşean a fost de 2,7 milioane de euro, în aprilie anul acesta. El a ajuns la un bărbat din Topoloveni, care a preferat să rămână anonim. Juca numerele cu care a câştigat de peste 5 ani, fiind unele cu semnificaţie de ordin personal. Avea de gând să îşi pună pe picioare o afacere şi să doneze o parte din bani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.