Joi, 10 septembrie, la sediul PSD Argeş din Piteşti a avut loc o nouă etapă a proiectului “Mentorat pentru Decizie” lansat de Organizaţia Femeilor Social-Democrate din Argeş.

De această dată, lector în cadrul proiectului a fost Maria Precup, primarul municipiului Reghin din judeţul Mureş, cea care le-a vorbit membrelor PSD Argeş despre experienţa sa personalăîn politicăşi administraţie, dar şi despre importanţa implicării femeilor în viaţa politicăşi administrativă.

Interesul pentru acest eveniment a fost unul destul de mare, dovadă că sala mare de la sediul PSD Argeş a devenit neîncăpător pentru cele 100 de doamne şi domnişoare sosite din peste 70 de localităţi ale judeţului.

Oraganizaţia de femei a PSD Argeşîşi propune ca pentru alegerile locale din 2016 numărul femeilor candidat să crească. Pe această temă, preşedintele Organizaţiei de femei PSD Argeş, deputatul Simona Bucura Oprescu, ne-a declarat: “În 2016 organizaţia de femei a PSD Argeşîşi propune să aducă valoare administraţiei publice locale prin candidate legitime, competente, oneste şi reprezentative pentru comunităţi. Ne dorim cel puţin o femeie consilier local în fiecare localitate, ne dorim mai mulţi consilieri judeţeni, primari şi viceprimari. Locuitorii din comunităţi cu mai multă tradiţie democratică decât noi au ales femei care să-i reprezinte: Parisul are primar femeie, Barcelona are primar femeie, Stockholm-ul are şi el primar femeie şi lista ar putea continua.
Şi în comunităţile din România femeile pot aduce hărnicie, grijă, solidaritate şi dezvoltare pentru acestea”, a concluzionat Simona Bucura Oprescu.

Proiectul “Mentorat pentru Decizie” este un proiect prin care membrele OFSD Argeş intrăîn legătură directă cu femei care au fost alese fie primari, fie parlamentari sau sunt în funcţii de miniştri şi care le împărtăşesc din experienţa lor personală. În acest fel se încearcă stimularea femeilor de a candida pentru diverse funcţii, în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare din 2016.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI