Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţă că în data de 18 septembrie se aniversează Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei (ZIMA) – eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea publică în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.

 

În cadrul ZIMA, în anul 2012 a rezultat World Water Monitoring Challenge, un program educaţional internaţional care încurajează oamenii de pretutindeni să testeze calitatea apelor prin efectuarea de monitorizări de bază ale acestora.

Programul se desfăşoară anual din 22 martie (Ziua Mondială a Apei) până în 31 decembrie, acţiunea de monitorizare constând în efectuarea, cu ajutorul unor truse speciale, a analizelor apei la 4 indicatori, respectiv: oxigen dizolvat, pH, temperatură şi turbiditate.

Ca şi în anii trecuţi, societatea Apă Canal 2000 se implică în organizarea acestui eveniment la nivel local. În acest sens, societatea colaborează – în cadrul Programului Educaţional Piky – cu unităţi de învăţământ din judeţul Argeş, ai căror elevi participă la acţiunea de monitorizare a apelor sub supravegherea cadrelor didactice.

Mai multe informaţii legate de acest program se pot afla accesând site-ul: www.monitorwater.org .

La început de an şcolar, urăm tuturor elevilor şi cadrelor didactice sănătate, putere de muncă şi  multe realizări!

Conducerea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti

Comments

comments