Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin a anunţat în această săptămână că, crescătorii de bovine vor primi 1.600 de lei pe cap de animal în acest an, prin sprijin cuplat, față de numai 500 de lei anul trecut. La caprine și ovine sprijinul va fi cu șapte euro mai mare în acest an față de 2014, când se primea 28 de lei pe cap de animal.

Pentru ovine și bovine, anul acesta avem un sprijin mult mai mare. Pentru bovine, de exemplu, introducând sprijinul cuplat, pentru cei care au între 10 și 250 de capete, valoarea pe cap de animal calculatăîn medie este la 1.600 de lei pe cap. La crescătorii de vaci, și pentru lapte, și pentru carne, pe lângă sprijinul de la bugetul de stat, care încet-încet scade, în conformitate cu regulile europene, crește sprijinul european.

Anul trecut primeau 500 de lei pe cap, anul acesta vor primi 1.600 de lei pe cap. Pentru crescătorii de caprine și ovine, anul trecut sprijinul a fost de 28 de lei pe cap de animal. Anul acesta, pentru cei care au între 50 și 250 de capete, vom avea 7 euro suplimentar. Eu cred că este un sprijin extrem de consistent, dublu față de ceea ce au primit în anul 2014. Atât putem. Dublu, a declarat Daniel Constantin.

Comments

comments