„Declaraţiile de dragoste” din interes  nu fac bine USL  

INTERVIU Una dintre cele mai puternice organizaţii ale PC este filiala de la Argeş, condusă de preşedintele Ion Cornel Lazăr, fapt recunoscut şi apreciat şi de partenerii de uniune.

„Am construit împreună cu colegii mei din PC Argeş una dintre cele mai puternice organizaţii din ţară, iar acest lucru este recunoscut şi apreciat de partenerii noştri de uniune”

 

Domnule Preşedinte, se aşază construcţia politică în România sau anticipaţi un cutremur al sistemului în ansamblu?
Spun, cu toată responsabilitatea, că în acest moment, în care intrăm pe ultima sută de metri a cursei pentru victorie, construcţia politică românească este definită. Toate aspectele colaborării în viitorii patru ani sunt clarificate. Uniunea Social-Liberală ştie exact ce are de făcut; nimic nu ne poate face să uităm istoria ultimilor ani foarte grei şi dezideratul nostru este mai motivat ca oricând.

Politica „mare” de la Bucureşti a croit fundamental strategia la nivel local a USL?
Există, desigur, liniile fundamentale trasate de politica Partidului Conservator – membru USL – însă, în Argeş echilibrul are note de particularitate. Am construit împreună cu colegii mei din PC Argeş una dintre cele mai puternice organizaţii din ţară, iar acest lucru este recunoscut şi apreciat de partenerii noştri de uniune, atât de către PSD, cât şi de PNL. Împreună, le vom reda argeşenilor liniştea pe care am pierdut-o cu toţii de când suntem conduşi, discreţionar, de partidul preşedintelui.

Aţi  tranşat în USL Argeş candidaţii pentru localele din iunie?
Da, la acest moment ştim, în cea mai mare proporţie, unde avem responsabilitatea unor candidaturi. Sunt doar câteva localităţi în care negocierile sunt nefinalizate, deoarece, împreună trebuie să stabilim cât mai realist care e cea mai bună soluţie pentru comunitatea respectivă. Dar vă pot spune câteva dintre localităţile în care vom avea nominalizaţi la candidatură: Costeşti, Valea Mare Pravăţ, Nucşoara, Bogaţi, Băbana, Călineşti. Repet, însă, vom negocia, acolo unde este cazul, în interesul argeşenilor.

„Opţiunea domnului Bogdan Ivan nu contează: nu ne onorează şi, deci, o vom refuza”

Cum comentaţi balansul dinspre PDL spre USL, în ultima perioadă?
Da, iată, roata se învârte, ne aducem aminte de o perioadă în care se vorbea de o „dezertare” în sens invers! Lucrurile se schimbă într-o manieră care poate induce confuzie şi dezorientare în rândul membrilor de partid oneşti, care nu au fugit la presiune sau promisiuni. Este riscant şi, personal, cred că trebuie să le acordăm o atenţie sporită celor care ne fac „declaraţii de dragoste” din interes! Nu sunt pentru ca traseiştii să facă acum curte USL, când au văzut clar că au pierdut orice şansă la alegerile locale şi parlamentare.

Pe bursa zvonurilor, sunteţi într-o asemenea situaţie: Bogdan Ivan de la PDL cochetează cu intrarea în PC la nivel central. Ar putea deci, viza un post la Consiliul Judeţean?
Orice zvon de acest fel devine informaţie viabilă dacă îndeplineşte o condiţie: decizia în cadrul Biroului Executiv Judeţean! Aşa ceva nu există. Nu cred că preşedintele Constantin ar face o asemenea greşeală! Daniel Contantin este argeşean, nu uitaţi, şi apreciază foarte mult filiala de la Argeş, care este una dintre cele mai puternice. Prin urmare, ne respectă la fel de mult. Nu, opţiunea domnului Bogdan Ivan nu contează. Nu ne onorează şi, deci, o vom refuza.

Zvonul că Mircea Andrei ar încerca să meargă spre PNL, devenind coleg de uniune cu dumneavoastră, cum îl comentaţi?
Este o glumă, un banc. Dincolo de orice, putem spune că Mircea Andrei este un om inteligent. Nu este posibilă o asemenea variantă, nu vom putea echilibra niciodată diferendele de viziune şi morală. Noi, USL, avem de vindecat răni adânci, după o bătălie electorală grea, iar apoi mesajul nostru trebuie să rămână unul pentru refacere şi reconstrucţie socială, pentru toţi argeşenii şi românii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.