Şcolile nr. 11 şi 5, cele mai căutate din Piteşti, la înscriere

Anii trecuţi, „bătăliile” se duceau pentru Şcoala 3 sau 11, iar în ultimii ani Şcolile 5 şi 13 au venit tare din urmă, părinţii făcând orice şi apelând la un lanţ nesfârşit de relaţii şi pile pentru a reuşi să îşi înscrie copilul acolo unde li se părea că au găsit o învăţătoare mai bună. Pentru clasa întâi, în topul  celor mai căutate unităţi, unde concurenţa a depăşit cu mult locurile libere, s-a situat anul acesta tot Şcoala 11 „Mihai Eminescu”, unde s-au înregistrat cu 28 mai multe cereri decât locurile disponibile.

La fel de căutată a fost şi Şcoala 5 „Nicolae Iorga”, care, din cererile nesoluţionate, 19 la număr, ar mai putea face încă o clasă peste cele 2 care i-au fost aprobate deja. Cerere mai mare decât oferta a avut şi Şcoala 13 din Trivale, care a fost o revelaţie a ultimilor ani, unde numărul de cereri a depăşit cu 16 limita celor trei clase întâi aprobate prin planul de şcolarizare. La polul opus, şcolile care au rămas cu locuri neocupate au fost Şcoala „Adrian Păunescu” din Găvana – care mai are 28 de locuri libere din 100, şi Şcoala 17, acum „Tudor Muşatescu” – care şi-a ocupat doar 27 de locuri din 50. Surprinzător, par a fi scăzut în ochii părinţilor trei unităţi pentru care, până acum, se duceau lupte grele: 3, 1 şi 4.  La „Ion Pillat” au rămas 6 locuri neocupate, din trei clase, la „Nicolae Simonide” – 10 din 50 de locuri şi la „Traian” – 17 locuri din 100. Şi Liceul de Artă „Dinu Lipatti” a scăzut în preferinţe, pentru că, deşi are aprobată o clasă de 25 de locuri, a primit doar 17 solicitări.
La capitolul clasei pregătitoare, cea mai dorită unitate s-a dovedit a fi Şcoala 2 „Ion Minulescu” , cu 21 de cereri mai mult, şi „Alexandru Davila”, fosta şcoală 14 – 9 cereri în plus. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, în total, la nivelul judeţului au fost înmatriculaţi 1.035 de elevi, 486 pentru clasa pregătitoare şi 549 pentru clasa I. După etapa a doua, au rămas neocupate 1.393 de locuri pentru clasa pregătitoare şi 1.724 de locuri pentru clasa I. De asemenea, urmează a III-a etapă, între 23 şi 25 aprilie, când pot fi înscrişi la şcoala de circumscripţie copiii ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate, dar nu au fost admişi. „Este important de ştiut însă că absolut niciun copil nu va rămâne pe dinafară, existând cinci etape de înscriere care acoperă absolut toate situaţiile!”, spune Adriana Briceag, purtător de cuvânt al ISJ Argeş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.