SCM Piteşti, aproape de o promovare

„Războiul rece” dintre SCM Piteşti şi Şcoala de Fotbal a lui Dani Coman şi-a desfăşurat sâmbătă, probabil, ultimul episod. Aflate în lupta pentru promovare, cele două echipe au avut la finalul săptămânii o nouă etapă, iar rezultatele înregistrate au făcut ca formaţia SCM să obţină un avans liniştitor în ceea ce priveşte barajul pentru ajungerea în cel de-al treilea eşalon fotbalistic.

Dacă SCM-ul a câştigat cu 6-0 jocul disputat împotriva celor de la Arena Topoloveni, Şcoala Dani Coman a terminat la egalitate, 0-0 contra echipei din Rucăr şi soarta promovării pare decisă. Diferenţa de 8 puncte dintre cele două echipe este greu de surmontat, aşa că băieţii primarului Tudor Pendiuc pot visa cu ochii deschişi la promovare.
Până să se ajungă însă aici, este demn de remarcat faptul că Şcoala de Fotbal a lui Dani Coman a avut de înfruntat numai adversari de temut şi asta nu neapărat prin prisma echipelor adverse, ci prin prisma contrelor la care au fost supuşi fotbaliştii în ultimul timp. În cele ce urmează, vă prezentăm întreaga campanie dusă de SCM Piteşti, în tentativa de a promova  
Pentru a nu avea probleme cu Şcoala lui Dani Coman, cei de la SCM au motivat mai mereu echipele care urmau să joace cu cei de la Şcoala actualului portar de la Rapid. Cum nivelul din Liga a IV-a nu este unul extrem de ridicat, nici preţul oferit nu a fost unul foarte mare. Astfel, orice echipă care lua minimum un punct din confruntarea cu echipa lui Coman primea 4 mingi şi 10 milioane de lei vechi. După cum spuneam, preţul nu este exagerat, mai ales pentru un club ca SCM, care a avut un buget imens pentru promovarea în Liga a III-a.

AJF Argeş a ocrotit mai mereu SCM-ul

Un alt punct important în ceea ce priveşte lupta dintre cele două echipe a fost acela legat de brigăzile de arbitraj. Cavalerii fluierului nu numai că le-au dat mai mereu o mână de ajutor celor de la SCM, dar i-au şi încurcat pe cei de la „Dani Coman”. Nu mai devreme de sâmbătă, Şcoala de Fotbal Dani Coman nu a primit un penalty clar în jocul cu Rucărul şi a fost suficient pentru ca întâlnirea să se încheie cu un 0-0 perfect pentru … SCM Piteşti.
Totul nu avea cum să se desfăşoare fără sprijinul AJF Argeş. Conducătorii fotbalului de la noi din judeţ au făcut totul pentru ca echipa Primăriei să nu întâmpine niciun obstacol. De remarcat este faptul că, la meciul tur dintre SCM şi „Dani Coman”, prima echipă a folosit un jucător în contradicţie cu regulamentul, dar AJF-ul nu s-a autosesizat. Aşa se face că la partida respectivă a rămas scorul de 1-1, asta deşi toată lumea a fost de acord că meciul trebuia câştigat cu 3-0 de către cei de la „Dani Coman”.
Una peste alta, echipa Primăriei Piteşti nu mai are nicio piedică până să ajungă la barajul pentru Liga a III-a. Aşa după cum s-au desfăşurat lucrurile, suntem convinşi că şi barajul va fi câştigat, iar băieţii lui Pendiuc vor sărbători marea reuşită. Din păcate, rămâne în urmă imaginea unui campionat urât, dar şi evoluţiile cu adevărat frumoase ale echipei lui Coman, echipă care, cu un lot extrem de tânăr, a avut curajul să se ia la luptă cu un colos. Suntem convinşi că de tinerii fotbalişti ai Şcolii „Dani Coman” vom mai auzi pe viitor, ceea ce nu putem spune şi despre cei de la SCM. Nu de alta, dar aranjamentele făcute nu pot conduce la nimic bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.